VESLAČKI MARATON VUKOVAR – ILOK

Vodeći se mišlju „Što možemo učiniti za naš klub i naš grad”, HVK Vukovar organizira na rijeci Dunav, utrku 8+ (osmeraca), VESLAČKI MARATON VUKOVAR–ILOK u dužini od 36 km.

startcilj

Staza maratona Vukovar – Ilok u dužini 36 km.

Želja nam je zadržati tradiciju održavanja REGATE u Vukovaru, upoznati mladež Vukovara sa našim sportom, a stare vukovarce podsjetiti na veslačka natjecanja održavana u našem gradu.
Okupljanjem i druženjem svih poklonika veslanja, počevši od obitelji, rekreativaca, studenata i prijatelja do vrhunskih veslačica i veslača, promicati natjecateljsko i rekreativno veslanje te tradiciju života uz Dunav / sport, ribolov, odlazak na izlete /, upoznati naše goste sa enološkom i gastronomskom ponudom Istočne Slavonije, posebice Vukovara i Iloka.

Ovu veslačku priču započeli smo 30. rujna 2004. godine, kad je nastupilo 8 veteranskih osmeraca iz Republike Hrvatske.

Budući da je najveći dio članova HVK Vukovar aktivno sudjelovao u Domovinskom ratu u obrani suvereniteta Republike Hrvatske i grada Vukovara, a 32 člana našeg kluba izgubili su život ili se još uvijek vode kao nestali, VESLAČKI MARATON VUKOVAR–ILOK vesla se u znak sjećanja na 24. rujna 1991. – Dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade.

 

 

 

REGATA SV. FILIPA I JAKOVA

 

sv.filip_i_jakov

Staza regate Sv. Filip i Jakov