U Vukovaru je počela regata Sv. Filipa i Jakova a u povodu Dana grada Vukovara

Kišovito i hladno vrijeme prijetilo je odgađanju veslačke regate Sv. Filipa i Jakova. Međutim, prije utrke kiša je stala a vjetar se smirio, pa je regata ipak održana. Brojem sudionika i ostvarenim rezultatima HVK «Vukovar» je zadovoljan, potvrđuje tajnik Kluba Berislav Vrančić.

– Možemo se pohvaliti da smo imali veći broj sudionika nego prošle godine unatoč lošem vremenu. Ukupno je bilo 13 ekipa s preko 300 sudionika. Regata je protekla u najboljem redu mada nam u jutarnjim satima vrijeme nije bilo naklonjeno, čak je bilo upitno hoće li se regata održati ili prekidati. Međutim, veslači su naučili na kišu jer se veslačke regate odgađaju samo u slučaju jakog nevremena, velikih valova koji ometaju veslanje, ako je tuča, snijeg ili hladnoća da se ne može veslati. Veslači su vezani uz vodu pa im kiša ne smeta, kaže Vrančić te dodaje kako su nekim klubovima posebno izlazili u susret: – Nekim klubovima koji nisu uspjeli dovući svoje čamce posudili smo naše, a veslačima iz Medulina smo pronašli i smještaj uz pomoć Gimnazije u Vukovaru i ravnatelja. Što se tiče rezultata HVK «Vukovar» je zadovoljan. Osvojili smo četiri prva, tri druga, po dva puta treće i četvrto mjesto. Ukupno je za Vukovar ’91. veslalo 11 posada, kaže Vrančić.

Vukovarci su ostvarili sljedeće rezultate: Prvo mjesto osvojili su: Četverac bez kormilara za mlađe juniore u sastavu: Filip Hrgović, Marko Bajnrauh, Danijel Krajina i Miran Sušnjak. Skifist, mlađi junior Nikola Španja također je bio prvi. A prva su bila i dva giga za kadete. U posadi Vukovara 1 su veslali Davor Radić, Zvonimr Tvorek, Ivan Đapić, Bruno Marić a kormilar je bio Mario Ivanković. U posadi Vukovar 2 Vukovarci su imali gosta iz Torpeda Bilje, tako da je to bila kombinacija u sastavu: Josip Livaja iz Torpeda, a iz Vukovara ’91. Ivan Maksimović, Dario Mađar, Uroš Živanović i kormilar Filip Frančić.
Drugo mjesto: Osmerac veterana: Božo Dinješ, Mladen Novak, Branko Ivković, Darko Banovak, Krešimir Šlafhauzer, Gordan Šestan, Mirko Benaković, Dalibor Žigić. Dubl skul mlađih juniora u sastavu: Miran Sušnjak i Davor Krznarić.

Posada četverca bez kormilara za juniore u sastavu: Marko Kunac, Dragan Međeši, Marko Bajnrauh i Filip Hrgović.

Treće mjesto: Posada dubl skul za kadete: Juraj Miličić i Filip Sušac. 
Skifist mlađi junior Danijel Krajina.

Četvrto mjesto: Dvojac na pariće za kadete: Damir Međeši, Mario Mađar.
Gig kadetkinja Josipa Djak, Ena Sušnjak, Jelena Trošić, Renata Maričić a kormilar je bila Mirela Rehlicki.

Održana je i utrka čiklji koju su veslali Mile Kunac i Miroslav Bajnrauh. Proveslali su stazu i može se reći da su rekorderi Hrvatske u veslanju čiklji na 500 metara.

Utrka pod rednim brojem 9, četverac bez kormilara za juniore, odlukom Upravnog odbora HVK Vukovar od prošle godine preimenovan je kao Memorijalna utrka Hrvatskih branitelja članova HVK «Vukovar» u spomen na sve poginule i još uvijek nestale članove kluba. Većina njih je veslala u četvercu bez kormilara. Prošlogodišnji pobjednik je HVK »Kaštel» iz Kaštel Kambelovca, a ovogodišnji pobjednik VK «Zagreb» iz Zagreba. Od ove godine Klub je počeo dodjeljivati i pehar za tu utrku. Naime, manji pehar ide u vlasništvo pobjednika utrke a veliki pehar ostaje u Klubu i na njega se upisuju pobjednici te utrke. Za tu se utrku javio i sponzor iz Varaždina «Varaždin CRO Sport» koji je pobjednicima navedene utrke darovao veslačke dresove s posebno izrađenim logotipom, pa su to unikatni dresovi u Hrvatskoj.

Na regati je sudjelovalo 13 ekipa: «Croatia» Zagreb, «Iktus» Osijek, «Jarun» Zagreb, «Korana» Karlovac, «Mladost» Zagreb, «Nova» Zagreb, «Torpedo» Bilje, «Trešnjevka» Zagreb, «Zagreb» Zagreb, «Sava» Zagreb, «Medulin» Medulin, «Jadran» Zadar i HVK «Vukovar» Vukovar.