Veslači Vukovara uspješni u Zagrebu

Na ovogodišnjoj Međunarodnoj veslačkoj regati «Croatia open» u Zagrebu nastupilo je šest nacionalnih saveza sa svojim reprezentativnim posadama, osim njih nastupila su 34 kluba iz Austrije, Italije, Njemačke, Slovenije i Hrvatske. Regata je održana 9. i 10. travnja a sudjelovalo je oko 1200 veslača sa 685 čamaca, od toga su polovinu činili skiferi.

HVK «Vukovar» je postigao zavidne rezultate, već je prvog dana natjecanja ostvario pobjedu u gigu za kadete u sastavu Bruno Marić, Ivan Đapić, Zvonimir Tvorek, Davor Radić i kormilar Mario Mađar. Druga postava giga kadeta zbog jednog tehničkog problema nije mogla pokazati sve svoje mogućnosti, te su zauzeli četvrto mjesto. U subotu, 9. travnja, osmerac juniora B, dečki starosti između 15 i 16 godina u sastavu Miran Sušnjak, Stjepan Janković, Jure Marić, Danijel Krajina, Davor Krznarić, Nikola Španja, Marko Bajnrauh i Filip Hrgović s kormilarom Mariom Solinom je zauzeo treće mjesto. Toga dana dobar su rezultat ostvarili i veterani koji tradicionalno ostvaruju dobre rezultate na ovakvim regatama. Oni sa u sastavu Boris Martin, Alen Grubešić, Ivan Penava i Krešimir Džalto u svojoj konkurenciji zauzeli prvo mjesto.

Sljedećeg dana, 10. travnja veslači HVK «Vukovar» su nastupali u promijenjenim sastavima i drugim posadama. U prednatjecanjima Zvonimir Tvorek se za malo nije uspio plasirati u završnu utrku u konkurenciji 25 veslača, dok je Nikola Španja u konkurenciji juniora B uspio ući u završnicu utrke. Četverac skul za juniore B nije se uspio plasirati u završne utrke, jer su u svojoj konkurenciji imali samo jednu domaću posadu dok su druge posade bile iz inozemstva, od toga dvije reprezentativne. Završne utrke su donijele puno više zadovoljstva. Oba su giga bila odlična, prvi gig je ponovno osvojio prvo mjesto. Uspješan je bio i drugi gig koji je također osvojio prvo mjesto, a nastupio je u sastavu Dario Mađar, Filip Sušac, Juraj Miličić i Danijel Međeši s kormilarom Jurom Maksimovićem, te je potvrdio svoju kvalitetu. Nikola Španja je bio odličan u završnim utrkama i zauzeo je četvrto mjesto, dok je četverac skul bez kormilara za juniore B, u B-završnici zauzeo drugo mjesto, ali su po vremenu imali šesto mjesto. Nastupom u Zagrebu u Klubu su zadovoljni, ističe tajnik HVK «Vukovar» Berislav Vrančić, te dodaje kako odmora nema jer se već pripremaju za novu međunarodnu regatu pod nazivom «Intercity Zagreb» 30. travnja i 1. svibnja 2005. godine također u Zagrebu.