Ivana Krkljuš

Veslačice i veslači Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“ proteklog su vikenda nastupili u mađarskom Mohaču na tradicionalnom Dunavskom kupu, na kojem je, osim vukovarskog kluba, nastupilo još devet klubova iz Mađarske, osječki Iktus te Palić iz Subotice (Srbija).

Veslači se zagrijavaju za natjecanja 

HVK „Vukovar“ zbog ljetne stanke nastupio je s pet veslača, a posebno se istaknula Ivana Krkljuš koja je osvojila pet zlatnih odličja. Prvoga dana veslali su u tri discipline. Ivana Krkljuš osvojila je prvo mjesto u samcu za juniorke „B“, a isto je, u kombinaciji s veslačicama Iktusa, ponovila u dvojcu na pariće, kao i četvercu na pariće juniorke „A“. Također su nastupili i Harald Brandt i Kristijan Ivanković koji su osvojili treće mjesto u dvojcu na pariće za kadete dok je Luka Kolar u samcu za juniore „B“ doveslao do šestoga mjesta. Idućeg dana nove pobjede vukovarske veslačice i to u samcu za juniorke „B“ te u dvojcu na pariće juniorke „A“, drugo mjesto osvojili su Luka Kolar i Mato Brandt u dvojcu na pariće za juniore „B“, a također se na drugo mjesto plasirao Kristijan Ivanković u samcu za kadete. 
Zadovoljni smo postignutim rezultatima posebno imajući na umu da još nismo počeli s pripremama. Idućega tjedna počinju nam i pripreme za četiri natjecanja koja nas uskoro očekuju, regata u Bakru, Villachu (Austrija) te dva natjecanja u Zagrebu. Vjerujemo kako će se veslači s odmora vratiti u dobroj formi, a onda nam predstoji brusiti formu za natjecanja – izjavio je nakon povratka iz Mađarske trener vukovarskih veslača Damir Barišić.
Autor: S.Đ./www.vukovarske-novine.com