Nakon ljetne stanke veslači Hrvatskog veslačkog kluba „Vukovar“ ponovno su počeli trenirati kako bi bili spremni za predstojeća natjecanja.

Tako su već početkom rujna nastupili na veslačkoj regati u Mariboru (Slovenija). Vukovarska ekspedicija nije bila brojna, ali je ostvarila odlične rezultate. Na regati je nastupilo samo dvoje veslača, Ivana Krkljuš i Zvonimir Tvorek, a putovalo se zajedno s veslačkim susjedima iz Osijeka. Na regati su sudjelovale posade iz Austrije, Hrvatske, Italije i Slovenije. Ivana Krkljuš osvojila je zlatno odličje u samcu za juniorke B, kao i u dvojcu na pariće za juniorke B, u kombiniranoj posadi s Kristinom Mikola iz VK „Iktus“. Prvim se mjestom okitio i Zvonimir Tvorek u dvojcu bez kormilara za juniore A veslajući s Matejom Srbom iz Iktusa.

 

Odličja i iz Austrije

Vukovarci su krenuli i put Villacha u Austriji na poznatu i posjećenu veslačku regatu na kojoj sudjeluju posade iz Njemačke, Slovenije, Mađarske, Srbije, Italije, Hrvatske i Austrije. Na regati je nastupilo preko tisuću natjecatelja u svim kategorijama i disciplinama te se veslalo doslovno od jutra do večeri. U samcu za kadetkinje Ivana Krkljuš osvaja drugo i treće mjesto, veslajući u konkurenciji 22 veslačice, dok u kombiniranoj posadi dvojca na pariće za juniorke B , VK „Iktus“ i HVK „Vukovar“ osvaja prvo i drugo mjesto od 13 posada. Jelena Trošić i Ena Sušnjak u dvojcu na pariće za juniorke A osvojile su brončano odličje. Kombinirana posada dvojca bez kormilara „Iktusa“ iz Vukovara, a koja je veslala u sastavu Zvonimir Tvorek i Matej Srb, morala se zadovoljiti petim i šestim mjestom veslajući u dva dana. Posada dvojca bez kormilara juniora B, Robert Kološnjaj i Luka Kolar, te Kristijan Ivanković u samcu za kadete, nije uspjela izboriti mjesta u finalnim utrkama.

Osmi u ukupnom poretku

Protekloga vikenda u Zagrebu je održana VI. regata Veslačkog kupa „Miljenko Finderle“, posljednja ove godine. Na regati su Vukovarci nastupili s 20 veslača koji su se natjecali u 8 posada, od kadeta do seniora. Prvo mjesto zauzeli su Zvonimir Tvorek i Matej Srb, kombinirana posada VK «Iktus» i HVKV u dvojcu bez kormilara juniora A. Drugim mjestom i srebrom okitile su se Ivana Krkljuš u samcu za kadetkinje te Jelena Trošić i Ena Sušnjak, veslajući u dvojcu na pariće za juniorke i seniorke koje u obje utrke i kategorije postižu drugo vrijeme. Robert Kološnjaj i Luka Kolar bili su četvrti u utrci dvojaca bez kormilara juniora B. Šesta je bila posada seniora dvojca na pariće, a veslali su Zvonimir Tvorek i Marko Kunac dok je posada četverca bez kormilara juniora B zauzela sedmo mjesto veslajući u sastavu Nikola Dinješ, Mato Brandt, Strahinja Jagetić i Filip Frančić. Još su nastupila i dva četverca na pariće kadeta, ali očito nisu imali svoj dan te se nisu plasirali u finalnu utrku. Nakon završene regate te zbrajanja bodova osvojenih na svim regatama, HVK „Vukovar“ zauzeo je 8. mjesto od 15 klubova koliko se natječe i boduje u kupu. Osvojeno je ukupno 127 bodova. 

Veslački maraton

U organizaciji HVK „Vukovar“ 3. listopada održava se VI. međunarodni veslački maraton Vukovar-Ilok. Očekuje se veći broj posada osmeraca negoli prošle godine kada su nastupile 22 posade. Sve se posade natječu na dužini staze od gotovo 36 kilometara. Svečano je otvaranje maratona ispred zgrade Gradskog poglavarstva u 9.30 sati, a start u 11.30 ispred Veslačkog doma na Otoku športova.

Autor: Siniša Đurić/ www.hrv.hr