Na tradicionalnoj međunarodnoj regati u mađarskom Mohacsu nastupilo je minulog vikenda i 36 mladih veslačica i veslača osječkog Iktusa. Natjecali su se isključivo u mlađim uzrasnim skupinama, bez seniorki i(li) seniora, ali su se kući vratili s čak 11 zlatnih medalja.

Kristina Mikola bila je pobjednica u samcu za juniorke, a “zlato” je pripalo i dvojcu na pariće (Iris Marijanović s Vukovarkom Ivanom Krkljuš), te četvercu na pariće za juniorke, u kojem su, uz Iris i Ivanu, veslale i Mikola i Lončar. Od mlađih juniora, najistaknutiji bio je Tvrtko Lončar, koji se pozlatio u dvojcu na pariće s Davidom Kosom i u dvojcu bez kormilara s Lukom Pelegrinom. Mlađe juniorke su u samcima veslale po skupinama, gdje su prvakinje posta(ja)le i Iris Marijanović i Ines Glasnović, dok su Mia Drkulec i Vukovarka Ivana Krkljuš pobijedile u utrci mlađejuniorskih dvojaca na pariće. Kadetske posade Iktusa u Mohacsu su, uz dvije srebrne (dvojac i četverac na pariće), zaslužile tri zlatne medalje: Ivan Zahirović-Poslon u samcu, te u dvojcu na pariće s Bornom Srbom do 14, te Marko Zahirović-Poslon u kategoriji do 13 godina.
– Mohačkom smo regatom počeli intenzivne pripreme za rujansko prvenstvo Hrvatske, gdje mnogo očekujemo upravo od naših mladih veslač(ic)a, kazao nam je Branimir Steiner, voditelj sportskog odjela Iktusa.

 

Autor: D.Kž./ www.glas-slavonije.hr