VUKOVAR – Uoči skorašnjeg obilježavanja stoljeća organiziranog klupskog veslanja u Vukovaru, dunavskim vodama zaveslali su i akademski osmerci Veleučilišta Lavoslav Ružička, a svoj su prijamni ispit na Regati sv. Filipa i Jakova položili uspješno.
Upravo su se na sve masovnijoj i u domaćem veslanju sve cijenjenijoj regati i njezinom sedmom izdanju mladi Vukovarci, a riječ je o ženskoj i muškoj  posadi osmeraca, predstavili vukovarskoj i hrvatskoj javnosti.

– Prije nekoliko godina Vukovar je otvaranjem Veleučilišta postao akademski grad pa je uoči 2012. godine, kada obilježavamo 100. obljetnicu osnivanja veslačkog kluba u gradu, dobio i akademsko veslanje. Sporazumom s Veleučilištem omogućili smo studentima veslanje u klubu, korištenje naših čamaca i logistike, te rad s trenerima. Nakon vukovarske regate, nastupat će diljem Hrvatske – najavljuje Siniša Šijanović, predsjednik HVK Vukovar.
Za veslanje se s Veleučilišta prijavilo po 12 studentica i studenata, a njihovi treneri tvrde kako su u pripremama pokazali visoku razinu odgovornosti i veliku spremnost da izdrže zahtjevne treninge. 
– Veslanje je naporan sport, uz sve to i vrlo kompliciran u smislu organizacije i opreme, no studenti su u kratkom vremenu napravili sve što je moguće. Nastupili su u konkurenciji zagrebačkih studenata koji veslaju tri-četiri godine, u drukčijim i boljim uvjetima, a naši su studenti 10-ak puta bili na vodi. Vjerujem da će i u budućnosti davati sve od sebe i tako promovirati ime kluba, Veleučilišta, Vukovara i Dunava – optimističan je Dalibor Žigić, trener studentskog veslanja na Veleučilištu.
I doista, mladi Vukovarci, a posebice Vukovarke, u svojem premijernom nastupu nisu razočarali – naprotiv. Dunavske vode sigurno će im donijeti više iskustva i brojne uspjehe u budućim veslačkim danima.

 

Autor: M.Obrenović/http://www.glas-slavonije.hr