Obavijest o rezultatima HVKV na VI. regati veslačkog kupa „Miljenko Finderle“

Hrvatski veslački klub „Vukovar“ je u subotu, 18. rujna 2010. godine nastupio na  VI. regati veslačkog kupa „Miljenko Finderle“. Ovo je ujedno bila i zadnja regata ovoga Kupa za 2010. godinu.

Natjecanje je počelo u 11.00 sati, utrkama prednatjecanja po izuzetno kišnom vremenu, koje se nije smirivalo tijekom cijelog dana. Pojedine posade su morale voziti izlučna natjecanja, tako da su po kiši vozili dvije utrke.

Veslači HVKV su veslali u šest diciplina, a medalje su osvojene u dvije utrke, i one su bile najsjajnije.

U samcu za juniorke B je nastupila Ivana Krkljuš, te je osvojila zlatno odličje, ostavivši drugoplasiranu za dužinu čamca. Medalju istog sjaja je osvojio i dvojac bez kormilara za juniore B, veslajući u sastavu: Robert Kološnjaj i Luka Kolar.

Manje sreće je imala posada dvojca na pariće juniora B, za koju su nastupili Mato Brandt i Nikola Dinješ, te iako je gotovo cijelo vrijeme utrke bila na trećem mjestu, u finalu su bili četvrti.Ovo im je toga dana bila druga utrka po izrazito lošem vremenu.

Dvojac na pariće za kadete A, koji je veslao u sastavu Kristijan Matej Ivanković i Harald Brandt je osvojio peto mjesto, a i njima je ovo bila druga utrka u razmaku od nekoliko sati.

Posada četverca na pariće za kadete A, Filip Banovak, Mark Sablić, Vladimir Hardi i Hrvoje Džalto, nakon odveslanog prednatjecanja se plasirala u finalnu utrku, i u njoj osvojila šesto mjesto.

Nažalost Luka Knežević u samcu za kadete A i Fabijan Abjanović i Branimir Marinović u dvojcu na pariće za kadete A, zbog svoje mladosti i stvarno teških uvjeta na veslačkoj stazi se nisu uspjeli plasirati u finalne utrke.

Nakon zadnje održane ovogodišnje regate veslačkog kupa „Miljenko Finderle“, HVK“Vukovar“ je zauzeo 11. mjesto, u ukupnom plasmanu, od 18 klubova od Istre, Primorja, Like, Korduna preko Zagreba do Vukovara.

Zbog teške financijske situacije veslači HVKV nisu išli na regate u Pulu, Bakar i Ogulin, te su tako sa samo polovičnim nastupom obranili i ovu poziciju.

U subotu, 02. listopada 2010. godine se po sedmi puta održava Veslački maraton Vukovar-Ilok. I ove godine  će imati međunarodni karakter, te se očekuju posade osmeraca iz Njemačke, Italije, Slovenije, Mađarske i iz cijele Hrvatske, u kategorijama gradova, gdje postoje veslački klubovi, studenti, veterani i otvorene kategorija.

Ove godine, za razliku od prošle, kada je nastupilo 29 posada, očekuje se 34 osmerca u već spomenutim kategorijama.

Početno okupljanje je u subotu, 02. listopada 2010. godine, u 9.00 sati kod Veslačkog doma u Vuovaru, nakon toga je svečani mimohod u 9.30 prema centru Vukovara, te nakon svečanog otvaranja povratak do Veslačkog doma u povorci, i start Maratona u 11.30 sati.

Pozivamo sve zaljubljenike u šport i veslanje, kao i sve građane da nazoče ovom jedinstvenom događaju.