VUKOVAR – Veslači VK Vukovar veslali su ovog vikenda na Međunarodnoj veslačkoj regati u austrijskom Villachu i ostvarili zapažene rezultate. Na regati su veslali veslači iz cijele srednje Europe u kategoriji kadeta (od 12 do 14 godina) i mlađih juniora (od 14 do 16 godina). Utrke su se održavale cijeli dan, svakih 5 minuta održavala se nova utrka a za naš veslački klub veslalo je 10 mladih natjecatelja.

Kako nam je rekao trener VK Vukovar Damir Barišić najzapaženiji rezultat ostvarila je Ivana Krkljuš. Ivana je osvojila drugo mjesto u A finalu,  u samcu, u konkurenciji mlađih juniorki. Naša je veslačica cijelu utrku bila vodeća da bi na kraju u samom finišu bolja od nje bila mlada Njemica Sophie Oksche.

Osim Ivane, vrlo dobro su odveslali Robert Kološanj i Luka Kolar u dvojcu bez kormilara, također u konkurenciji mlađih juniora. Osvojili su treće mjesto u B finalu.

Konkurencija je bila zadovoljavajuća, svi naši veslači odveslali su prema očekivanjima i u skladu sa svojim mogućnostima tako da smo iznimno zadovoljni ostvarenim rezultatima. Ova je utrka poslužila i za stjecanje iskustva naših veslača jer su mnogi od njih po prvi puta bili na ovakvom međunarodnom natjecanju, zaključio je trener Barišić.