Od 24.-26. rujna na zagrebačkom Jarunu održavalo se prvenstvo Hrvatske u veslanju za sve kategorije. HVK Vukovar nastupio je sa sedam posada u kategorijama kadeta i mlađih juniora.

Od sedam posada čak tri su se posade plasirale u A finale, dakle u izravnu borbu za medalje dok se jedna posada plasirala u B finale.

Prvog dana se u A finale plasirala posada četverca na pariće, mlađi juniori, u sastavu Luka Kolar, Robert Kološanj, Mato Brandt i Nikola Dinješ. Dečki su veslali sjajno i na kraju doveslali do bronce.

 

Drugog dana su se u finale plasirali Ivana Krkljuš u samcu i dvojac bez u kategoriji mlađih juniora u kojem su veslali Luka Kolar i Robert Kološanj.

Ivana je sjajno odveslala, vodila je od stara do cilja i očekivano je bila zlatna. Ivani je ovo treće uzastopno zlato na prvenstvima Hrvatske tako da smo očekivali ovakav rezultat, rekao je trener Damir Barišić.

 

 

Dvojac bez u finalnoj je utrci zauzeo četvrto mjesto i nažalost ostao bez medalje. Trener Barišić je istaknuo kako su dečki veslali po jako lošem vremenu, kiši, vjetru i valovima te kako je nedostajalo malo sportske sreće za osvajanje medalje.

U B finalu su kadeti, u četvercu na pariće osvojili peto mjesto. Veslali su u sastavu Vladimir Hardi, Kristijan Ivanković, Harald Brandt i Hrvoje Džalto.

Rezultatima smo zadovoljni. Ponovili smo prošlogodišnji uspjeh. Osvojili smo 2 medalje, zlato i broncu te po jedno četvrto mjesto u A finalu i peto u B finalu. Ova sezona je bila dosta teška jer zbog poplava nismo mogli trenirati onda kada nam je to bilo najpotrebnije. Na kraju ipak moramo biti zadovoljni jer smo polučili rezultate kakve smo priželjkivali na početku godine, zaključio je trener Barišić.

Autor: Gabriela Bartulović / www.panorama-vukovar.hr
Foto: HVK Vukovar