Studentski osmerci Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru premijerno su nastupili na tradicionalnom veslačkom maratonu Vukovar-Ilok koji je održan 2.listopada 2010.

Radi se o veslačkom natjecanju u kojima sudjeluju ekipe osmeraca gradova, studenata, veterana i otvorena kategorija na dužini staze gotovo 36 kilometara  što čini ovo natjecanje jedinstvenim u Europi.

Održava se u znak sjećanja na 23.rujna.1991.-dan osnivanja legendarne 204. vukovarske brigade te u spomen na 32 člana HVK «Vukovar» koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu.

Nakon mimohoda kroz grad,27 osmeraca startalo je startom na pojedinačni kronometar iz Vukovara do 36 kilometara udaljenog Iloka.

U konkurenciji studenata muški osmerac Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru osvojio je četvrto mjesto sa rezultatom 2:07:33 dok su studentice bile pete sa rezultatom 2:47:20.

U ukupnom poretku pobijedila je posada Grada Zagreba sa najboljim vremenom maratona od 1 sata 41 minute i 39 sekundi.

Za muški osmerac veslali su : Domagoj Mandurić, Sven Andrašek, Toni Žulj, Boris Didović, Alen Bekavac, Zlatko Lovaković, Aleksandar Pupić, Davor Radić s kormilarom Renatom Maričić.

Za ženski osmerac veslale su: Ivana Nakić, Antonija Bek, Marina Krnić, Sabina Ferčec, Ana Turkalj, Marija Klaić, Ivana Gubić, Ana Perak s kormilarom Ivanom Tunjić.

Koordinator za šport:

Dražen Pejić,prof.

Stranice: 1 2