Ivana Krkljuš nastupit će na juniorskom SP u Etonu od 03.-07.08.2011.

ZAGREB – Na Jarunu su održana završna izlučna natjecanja najdarovitijih hrvatskih veslač(ic)a za sastav reprezentacije, koja će početkom kolovoza nastupiti na Svjetskom juniorskom prvenstvu.

Za svaku disciplinu, kao i uvijek kad je riječ o tzv. veslačkoj “crti”, bila je određena norma, čije je ispunjavanje precizno kontrolirao izbornik Krešimir Ižaković. Nakon prethodnih uspjeha i jučerašnjeg testiranja, sastavljen je konačan popis od šest čamaca, koji će braniti ugled hrvatskog veslanja u engleskom Etonu od 3. do 7. kolovoza. Među njima je i četverac na pariće sastavljen od iktusovaca Ivana Srdanovića i Marija Vrdoljaka te Karla Samboleca i Mateja Herege, juniora VK Zagreb. 

– Prije tri dana su dečki izveslali stazu za 6:06 minuta, a onda prekjučer za 6:10, što im je donijelo vizu za nastup na regatnoj stazi koja će sljedeće godine ugostiti sudionike Olimpijskih igara – dojavio nam je Davor Brust, trener Iktusa, zadužen, uz ostale, i za Srdanovića i Vrdoljaka. Tu posadu, inače, u svojstvu trenera u Engleskoj pratit će Krešimir Čuljak, trener zagrebačkog kluba.
Zanimljivo je da će u Etonu u konkurenciji juniorki nastupiti i hrvatski četverac na pariće, a u samcu – Ivana Krkljuš iz HVK Vukovar! U muškoj konkurenciji, uz osječko-zagrebački četverac skul, u Engleskoj će nastupiti samac, dvojac na pariće i četverac bez kormilara, što znači da će naše veslanje biti zastupljeno sa šest čamaca.
– Krkljuš i oba četverca na pariće izveslali su “B” normu, što im omogućuje nastup u Engleskoj, ali o vlastitom, dakle klupskom trošku. O tomu se moraju još očitovati njihovi klubovi, kojima će, prema praksi HVS-a, troškovi biti vraćeni ukoliko na SP-u ostvare željene uspjehe, dodao je Ižaković.