21. Prvenstvo RH u veslanju (mlađe kategorije)

Na regatnoj stazi na Jarunu po lijepom sunčanom vremenu,održano je Prvenstvo RH u veslanju za mlađe kategorije.(kadete i juniore). Naš klub nastupio je s trinaest veslača u šest disciplina te osvojio dvije medalje.

Zlatom se okitila Ivana Krkljuš u samcu za juniorke B, broncom  Mato Brand u samcu za juniore B, a  Luka Kolar u samcu za juniore A zauzeo je četvrto mjesto.

Ostali rezultati su: Četverac na pariće za kadete A u sastavu Branimir Marinović, Mihovil Vrančić, Vinko Živić i Karlo Sedlar zauzeli su drugo mjesto u finalu B (ukupno osmo); u samcu za lake junioreA  Nikola Dinješ , te u dvojcu na pariće Fabijan Adamović i Hrvoje Car zauzeli su  peto mjesto u finalu B (ukupno jedanaesto), dok četverac na pariće za junioreB u sastavu Miloš Panić, Harald Brandt, Hrvoje Džalto i Mato Brandt su zauzeli  peto mjesto u prednatjecanju.

 

U svim disciplinama je bio je prijavljen veliki broj posada (od deset do dvadeset i šest) te su veslači morali veslati više trka do plasmana u finale (četvrt finale, repesaž, polufinale).Tako je dvojcu na pariće za kadetaA nakon zauzimanja prvog mjesta u u četvrt finalu, u polufinalu  za deset stotinki sekundi promaknuo plasman u A finale.

Veslači su nastupili pod stručnim nadzorom svojih  trenera  prof. Damira Barišića i Krešimira Džalte.  Čestitamo svim veslačima i trenerima na postignutim rezultatima.

Rezultate možete pogledati ovdje.