VUKOVAR POBJEDNIK 8. VESLAČKOG MARATONA

Po prvi put veslači HVKV u kategoriji gradova pobjednici su maratona Vukovar-Ilok. Stazu od 36 km po sunčanom vremenu i bez vjetra ali po niskom vodostaju Dunava (niži za 5 m u odnosu na prošlu godinu) preveslali su za  01:52:41:02.

Pobjenički osmerac  veslao je u sastavu: Zvonimir Tvorek, Marko Kunac, Mato Brandt, Kristijan Ivanković, Dragan Međeši, Harol Brandt, Nikola Dinješ, Miran Sušnjak i kormilar Luka Knežević.

Čestitamo !

Fotografije sa maratona možete vidjeti ovdje ili na www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com; te ovdje ili na www.vk-jadran.hr  i  ovdje ili na www.mladost.hr

Video zapis sa maratona možete vidjeti na stranici www.vimeo.com ili ovdje.

 

Veslački maraton Vukovar-Ilok veslao se u znak sjećanja na 23. rujna 1991. – dan osnivanja legendarne 204 Vukovarske brigade te 32 člana HVK “Vukovar” koji su izgubili živote u Domovinskom ratu ili se još uvije vode kao nestali.

Na priznatom maratonu ove su godine sudjelovale posade osmeraca veteranki, veterana, studenata i posade gradova sa veslačkom tradicijom, te otvorena kategorija iz Mađarske, Slovenije, Italije i Hrvatske.

Po prvi put na Dunavu uz posade veslačkih osmeraca, stazu od Vukovara do Iloka preveslale i posade neretvanskih lađa sa posadama iz Metkovića, Siska, Bjelovara i Sombora.

Posada veterana HVKV veslala je u kombinaciji sa veslačima Mladosti iz Zagreba i Mornara iz Splita te u svojoj kategoriji zauzela sedmo mjesto.