9. REGATA SV. FILIPA I JAKOVA i 3. REGATA VKMF.

U dobrom raspoloženju, sunčanom vremenu, umjerenom “mit” vjetru i srednjem vodostaju Dunava ( u blagom porastu), u godini jubileja proslave 100 godina postojanja kluba protekla je “9 regata sv. Filipa i Jakova i “3. regata VKMF-a”, na kojoj je sudjelovalo 371 veslač(ica) i na kojoj su  naši veslači zauzeli  tri prva, dva druga, dva treća, jedno peto, jedno šesto i jedno sedmo mjesto.

Napokon su stasiti veslači  u disciplini četverca na pariće sa kormilarom  GIG za kadete došli na “svoje”. Posada u sastavu N. Kekez, L.Benaković,S.Miličić , D.Marelja i kormilar L.Suman zauzeli su prvo mjesto i oko vrata okačili najsjajniju medalju. Druga je bila posada Jaruna2.
Uveslana ali još nedovoljno brza posada četverca na pariće za kadete u sastavu D.Džalto,L.Namačinski,P.Dinješ i J.Szabo nakon lošeg starta ali odličnog finiša morala se ipak zadovoljiti s petim mjestom.
Nakon izveslane tri trke  L.Knežević doveslao je do šestog mjesta. Naime nakon trke eliminacija i ulaska  u finale, finalna trka samaca za juniore B iz tehničkih razloga proglašena je ne važećom  (dva učesnika u finišu utrke naletjela su na panj).
Visoki veslači dvojca na pariće za juniore B doveslali su do svoje ovogodišnje prve brončane medalje. Još da malo “nabace masu” doveslat će i do viših postolja.Posada je veslala u sastavu Fabijan Abjanović, Hrvoje Car.
Haki i Kiki u dvojcu bez kormilara za juniore B, dosad preplaćeni na drugo mjesto, obećali su osvajanje prvog mjesta.Obećanje su i ispunili, drugoplasiranu posadu Jaruna ostavili su dvije dužine.
Našoj posadi četverca bez juniora B u zadnje vrijeme baš “ne cvjetaju ruže”. Doveslali su do sedmog mjesta. U četvercu veslali su K.Sedlar, B.Marinović,M.Vrančić i H.Džalto.
Najstariji od braće N.Dinješ došao je na “svoje”, osvojivši treće mjesto i brončanu medalju u disciplini samca za juniore A.
Kombinirana posada Vukovara i Iktusa u disciplini četverca bez kormilara za juniore A , potvrdila je da je najbolja posada u državi i s pravom reprezentativna  za nastup na “Prvenstvu Evrope”.Posada je veslala u sastavu M.Brandt, L.Kolar (Vukovar), K.Landeka,O.Kandrač (Iktus). Uvjerljivom prednosti više od dvije dužine čamca ispred veslača Jaruna osvojili su prvo mjesto, zlatnu medalju i  pehar.
Utrka četverca bez kormilara za juniora A je “MEMORIJALNA UTRKA HRVATSKIH BRANITELJA HVKV-a”, jer je većina poginulih članova u obrani Vukovara i Republike Hrvatske veslala upravo tu disciplinu.
U napetoj i neizvjesnoj utrci do samoga cilja četveraca na pariće sa kormilarom GIG za kadete, naša posada izgubila je prvo mjesto za 25 stotinki sekunde u tzv. “foto finišu”.
Posada je veslala u sastavu M.Kolar,B.Kovačev,M.Miletić,P.Tomičić,M.Beranjek.
Prva je bila posada Zagreba.
Na kraju treba spomenuti i uspjehe studentica i studenata “Veleučilišta Lavoslava Ružičke” iz Vukovara u disciplini osmerca sa kormilarom.
Nastupale su dvije posade osmeraca studentice, te su zauzele prvo i treće mjesto.
Studenti su u napetoj utrci i odličnom finišu doveslali do trećeg mjesta.

Pregled rezultata HVKV-a:
4x+GIG KM- Nikola Kekz,Luka Benaković,Stjepan Miličić,Dominik Marelja i korm. Luka Suman – prvo mjesto;
4x KM – Domagoj Džalto,Luka Namačinski,Petar Dinješ,Jan Szabo – peto mjesto;
1xJMB – Luka Knežević  – šesto mjesto;
– Nebojša Ivičić 
2xJMB – Fabijan Abjanović, Hrvoje Car – treće mjesto;
2-JMB – Harald Brandt, Kristijan Matej Ivanković – prvo mjesto;
4-JMB – Karlo Sedlar, Branimir Marinović, Mihovil Vrančić, Hrvoje Džalto – sedmo mjesto;
1xJMA – Nikola Dinješ – treće mjesto;
4-JMA – Mato Brandt, Luka Kolar (Vukovar) Kristija Landeka, Oliver Kandrač (Iktus) – prvo mjesto;
4x+GIG KM – Mihael Kolar, Borna Kovačev, Marin Miletić, Petar Tomičić, Marijan Barenjek – drugo mjesto;

Tijekom odvijanja regate dobili smo obavjest o rezultatu kvalifikacijske utrke reprezentativne posade dvojca na pariće za juniorke A, Ivane Krkljuš (Vukovar) i Žane Krakić (Trešnjevka) na velikoj međunarodnoj regati u Munchen-u (Njemačka).
Ivana i Žana bile su treće u svojoj (jakoj) kvalifikacijskoj skupini s (ukupno četvrtim) vremenom 7.23.; te ostvarile plasman u “B finale”.