Završen “IX veslački maraton Vukovar – Ilok”

Po lijepom sunčanom vremenu, gotovo bez vjetra (na pojedinim etapama utrke puhao je blagi povjetarac u pramac) protekao je IX veslački maraton.
Poslije tradicionalnog otvorenja, osmerci su izašli na vodu.Startalo je ukupno trinaest (13) osmeraca u dvije skupine.Poslije starta i borbe za staze osmerci su svako svojim (smanjenim) tempom nastavili utrku. U prvoj skupini (uz ostalih šest osmeraca) startali su naši veterani pomlađeni s trojicom studenata u kategoriji “Gradova”, a u drugoj skupini (uz preostalih šest osmeraca) naša Ivana predvodila je osmerac djevojaka satavljen od juniorki (mahom reprezentativki) iz više različitih klubova prijavljene u “Otvorenoj” kategoriji.

U prvoj skupini odmah se izdvojio osmerac “Grada Kaštela” a tijekom utrke vodila se zanimljiva borba između osmerca veterana “VK Jadran”Zadar” i slovenskog osmerca kombinacije “Arga” i”Izola”.
Naš osmerac (veterana) nije imao snage upustiti se u borbu sa spremnijim posadama, ali unatoč tome po niskom vodostaju Dunava izveslao je i ne tako loše vrijeme 1.57.19.
Ivanin osmerac mudro je vozio svoju trku. Upoćetku je zaostao, ali je svakim kilometrom postepeno napredovao, (prestizao jedan po jedan osmerac) da bi na kraju trke u svojoj skupini bio prvi.
Ivanin osmerac izveslao je trku u vremenu 1.55.23.
Ukupni pobjednik IX međunarodnog maratona Vukovar-Ilok je posada “Grada Kaštela” koja je stazu od 36 kilometara izveslala u vremeni 1.43.40.
Poroglašenje pobjednika i dodjela medalja održala se u Vukovaru, ovaj put (nadamo se i ubuduće) ispred zgrade Agencije za vodne putove, a sam ceremonijal vodio je naš dragi prijatelj iz VK Nove  Branko Kuzele.
Potom je uslijedila večera i druženje uz koju kapljicu po želji.
Ekipa “Grada Vukovara” veslala je u sastavu:
B.Ivković,Ž.Belec,J.Miličić,G.Šestan,
D.Međaši,Z.Tvorek,M.Benaković,K.Džalto i korm.Kolak
Ivanina ekipa u “Otvorenoj kategoriji” veslala je u sastavu:
A.Jovanović,A.Lončar,T.Kavčić,L.Suzić,
I.Krkljuš,L.Rubinjoni,Ž.Krakić,P.Girotto
Na kraju nam preostaje zahvaliti se svim gostima koji su se odazvali našoj regati, te Poglavarstvu grada Vukovara,sponzoru “Konzum” , svim članovima i prijateljima kluba, bez čije pomoći i nesebičnog rada ova regata ne bi bila ovako uspješna.