“Hrvatski veslački klub Vukovar” najbolja sportska ekipa grada Vukovara

U subotu, 26.siječnja 2013 godine u Hrvatskom domu Vukovar u organizaciji Zajednice športskih udruga grada Vukovara dodijeljene su nagrade i priznanja najuspješnijim sportašicama, sportašima i sportskim kolektivima u 2012. godini.

Najboljom ekipom proglašen je Hrvatski veslački klub Vukovar, a veslačica Ivana Krkljuš proglašena je najboljom sportašicom.

U godini velikog jubileja 100 godine rada i postojanja kluba, u godini najvećih rezultata kluba, dvije posade sudjelovale su na Europskom i Svjetskom prvenstvu s vrlo dobrim plasmanom, na državnom prvenstvu dvije zlatne,dvije srebrne i jedna brončana medalja, te pregršt medalja s međunarodnih i domaćih regata kojima je u najvećoj mjeri Ivana sudjelovala, potvrde su zasluženih priznanja.
Ovo priznanje zasluga je teškog,upornog, stručnog i nesebičnog rada svih veslača, trenera i sportskih djelatnika kluba, no ipak moramo istaknuti neke od imena veslača(ica) Ivana Krkljuš, Mato Brandt, Luka Kolar, Kristijan Matej Ivanković, Harald Brandt, Mihael Kolar, Marina Sotinac, Sanja Grnja Karaula, Marijana Bataković, Anamarija Kampel te  treneri Damir Barišić i Krešimir Džalto.
Predsjednik Zajednice udruge grada Vukovara Ivan Polhert u svom je uvodnom govoru istaknuo veliku uspješnost sportskih kolektiva u protekloj godini, a gradonačelnik Vukovara Željko Sabo kako je ulaganje u sport i mladež ponovno pokazalo više nego opravdanim.
Svečanu dodjelu nagrada i priznanja umjetničkim programom uljepšale su “Mažoretkinje grada Vukovara”  i udruga “Urbani ritam” iz Vukovara.