“SAMCI OSVJETLALI OBRAZ”

Na prvoj ovogodišnjoj velikoj međunarodnoj regati “CROATIA OPEN” koja se održala na zagrebačkom jezeru Jarun naši veslači-ca u samcima i dvojcima na pariće osvjetlali su obraz našeg kluba.

Prvog dana natjecanja  Ivana je u velikoj  konkurenciji “samica”za juniorke A,  prvim mjestom u svojoj skupini izborila plasman u finale A, da bi potom u njemu zauzela drugo mjesto s vremeno  09.08.87. Prva je bila veslačica “Čuruga” iz Srbije s vremenom 09.02.25. Do zadnjih 500 metara Ivana Krkljuš bila je treća, s zaostatkom od 4 sek za drugom, da bi u finišu utrke izbila na drugo mjesto sa ostvarenom prednosti od 2 sekunde. Ivanina partnerica iz dvojca na pariće trešnjevčanka Žana Krakić morala se zadovoljiti B finalom. U svojoj pred natjecateljskoj skupini bila je druga iza pobjednice finala A iz Srbije. Tako je izostao izravni sraz Ivane i Žane.

Mato je u juniorima A, finale A izborio pobjedom u svojoj pred natjecateljskoj skupini. U jakoj međunarodnoj konkurenciji u finalu A zauzeo je odlično peto mjesto. Prvi je bio veslač “Partizana” iz Srbije koji je stazu od 2000 metara izveslao u vremenu 07.45.72. Jedini hrvat ispred Mate bio je četvero plasirani zadranin Luka Baričević s vremenom 07.54.41., dok je naš Mato Brandt stazu izveslao u vremenu 07.57.04.
I kadeti u samcima bili su odlični. S obzirom na dob, nema pred natjecanja već  svaka skupinu je zasebno finale.Svi naši kadeti veslali su u različitim skupinama.Prvo se istakao David Vidaković koji je u svojoj skupini osvojio treće mjesto izveslavši stazu od 1000 metara u vremenu 04.50.18.; zatim je Petar Tomičić stigao četvrti u vremenu 05.04.95, te u svojoj skupini Borna Kovačev je stigao šesti u vremenu 05.04.32.
Osmerac juniora B do 1000 metara držao se skupine, da bi potom “puknuo” te stigao posljednji četvrti s  20 sekundi zaostatka za  trećeplasiranim.
Dvojac na pariće juniora B Namačinski – Dinješ u svojoj pred natjecateljskoj skupini bio je posljednji šesti.
Drugog dana natjecanja ponovno su “samci-ca” na visini zadatka.
U dvojcima na pariće za kadete Kovačev – Kolar u svojoj skupini zauzeli su treće mjesto s vremenom 3.55.53., dok su u drugoj skupini Marelja – Tomić stigli četvrti s vremenom 4.00.69.
U dvojcima na pariće za žene, već poznata reprezentativna posada (kombinacija Vukovar-Trešnjavka) Ivana Krkljuš- Žana Krakić izborila je finale A pobjedom u pred natjecanju.U finalu su uvjerljivo bile prve od starta do cilja u ostalom kao i u prednatjecanju. Stazu su izveslale u vremenu 07.52.03. Druge su bile slovenke s vremenom 7.56.21., a treće austrijanke s vremenom 7.59.55.
Mato je veslao dvojac na pariće s skulistom iz Medulina, Darkom Privratom. U svojoj pred natjecateljskoj skupini bili su treći s vremenom 06.49.06.zaostavši samo dvije sekunde za vodećom kombinacijom Mornara i Zadra. U finalu C uvjerljivo su bili prvi od starta do cilja s vremenom 06.52.11. 
S obzirom da su zajedno prvi put izašli na trci pokazuju veliki potencijal kao ekipa.
Četverac na pariće za juniore B u prednatjecanju bio je posljednji šesti, da bi u finalu B zauzeo četvrto mjesto u vremenu 07.27.37. Četverac na pariće veslao je u sastavu: Domagoj Džalto,Petar Dinješ,Luka Namačinski,Luka Benaković
Ivana i Mato svojim rezultatima ponovno su se nametnuli izborniku za reprezentativni sastav.
Čestitka svim veslačima i trenerima na postignutim rezultatima.
Sve rezultate možete vidjeti na www.vsz.hr