29.04.2013.

II regata VKMF Zagreb
Dvojci prvi, četverci drugi

Naš klub na ovoj regati nastupio je u trinaest disciplina, od toga ostvario osam finalnih trka,te osvojio dvije zlatne i dvije srebrne medalje, te tri šesta i jedno sedmo mjesto.

U dvojcu na pariće za kadete, Marin Miletić i David Vidaković u kvalifikacijama stigli su prvi s ukupno najboljim vremenom. U finalu potvrdili su svoju dominaciju te se okitili  zlatnom medaljom.
Ivana Krkljuš nas je već navikla na prva mjesta. U dvojcu na pariće za juniorke A u kombinaciji s trešnjevčankom Žanom Krakić ponovno su potvrdile kako u ovoj disciplini državi nemaju  dostojnu konkurenciju. Deklasirale su sve protivnice, naime drugoplasirana posada zaostala je više od deset sekundi. 
Četverac na pariće za kadete u sastavu Petar Tomičić, David Marelja, Mihael Kolar, Borna Kovačev u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigli su drugi iza ekipe Mornara iz Splita te se plasirali u finale u kojem su ponovili uspjeh te se “posrebreni” vračaju kući.
I četverac bez za juniore B osvjetlao je obraz drugim mjestom u finalu. Posada četverca veslala je u sastavu Nikola Kekez, Ivan Vodopić, Stjepan Miličić, Branimir Marinović.
U samcu za juniore B, Jan Szabo četvrtim mjestom plasirao se u finale, gdje je stigao šesti. U istoj disciplini ali za djevojke Ana Marija Kampel trećim mjestom u kvalifikacijama ušla je u finale te je također stigla šesta.
Šesti su bili i Fabijan Abjanović i Hrvoje Car u dvojcu bez za juniore B. Sedmim mjestom morali su se zadovoljiti Kristian Matej Ivanković i Harald Brandt u disciplini dvojca bez za juniore A.
Veslali su u kvalifikacijama ali se nisu plasirali u finale:
U samcima: za kadete Filip Supek, Katarina Bataković; za juniore B , Domagoj Džalto a za juniore A, Hrvoje Džalto.
U dvojcima na pariće: za kadetkinje, Matilda Sabljak, Stella Sablić, te Pavla Pavličić i Magdalena Kalazić, a za juniorke B Sanja Grnja Karaula i Marijana Bataković dok za juniore B, Dominik Marelja i Luka Benaković, te Luka Namačinski i Petar Dinješ.
Sve rezultate s vremenima kvalifikacija možete vidjeti ovdje a finala ovdje.

 

G.Šestan