Ivana donosi europsku medalju

U sto i prvoj godini postojanja HVKV-a, Ivana Krkljuš prva je donijela europsku medalju u naš klub. 

Na Prvenstvu Europe u dalekoj Bjelorusiji u disciplini dvojca na pariće za juniorke A, sa svojom partnericom Žanom Krakić iz zagrebačke Trešnjevke zauzela je treće mjesto,okitile se brončanom medaljom ali za sve nas zlatnoga sjaja.


U prednatjecanju bile su treće. Kako samo prvoplasirana posada ulazi u finale, Ivana i Žana odlučile su svoju šansu potražiti u repesažu. U repesažu kroz trku postepenu su napredovale od trećeg do prvog  mjesta. Iza sebe ostavile su posade Italije, Mađarske i Poljske.
U finalnoj utrci od starta su odlučno krenule. Na svim prolaznim vremenima bile su druge, iza posade Bjelorusije a ispred posada Rumunjske, Italije, Francuske i Litve. Zadnjih tristo metara vodila se “mrtva trka” između naše i posade Bjelorusije. Na kraju trke u cilj je za jednu sekundu Bjelorusija bila brža.
Poredak na kraju utrke, Rumunjska, Bjelorusija, Croatia, Italija, Francuska, Litva.
Ovaj povijesni rezultat za naš klub, rezultat je prije svega Ivaninog i Žaninog napornog višegodišnjeg rada i njihovih trenera Damira Barišića i Krešimira Petrovića.
Ne smijemo zaboraviti i podršku njihovih roditelja bez kojih zasigurno rezultati ne bi bili tako sjajni, te podrške i ulaganja klubova i Grada Vukovara koji su prepoznali Ivanin trud i talent.
Na Prvenstvu Europe hrvatske juniorske posade četverca na pariće i osmerca također su se okitile brončanim medaljama, dok je  samac juniora bio prvi u B finalu (ukupno sedmi).
Čestitamo svim našim veslačicama i veslačima kao i njihovim trenerima, roditeljima  i klubovima.
Sve rezultate sa Prvenstva Europe možete vidjeti na službenim stranicama EP-a ovdje.
Fotografije s EP-a i dočeka uskoro u našoj galeriji.