Drugi dan SP-a

Ivana i Žana u dvojcu na pariće poslije osvojenog trećeg mjesta u kvalifikacijama (samo prvoplasirana posada izravno ulazi u polufinale) svoju šansu potražile su u repesažu.

Od starta su dominirale te na prvom prolazu bile prve. Na 1000 metara prepustile su prvo mjesto veslačicama Danske ali su do kraja utrke sa sigurnom razlikom sačuvale drugu poziciju te se plasirale u polufinale.
Polufinalnu utrku za plasman u A finale veslati će u subotu 10.08. u 13.44h.
Mato s partnerima iz osmerca također će svoju šansu morati potražiti u repesažu s obzirom da su u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili peti.
Repesaž osmerca je u petak 09.08. u 11.48h.
Hrvoje na kormilu četverca sa poslije četvrtog mjesta u kvalifikacijama u repesažu su ponovili uspjeh te će se morati zadovoljiti  plasmanom u C finale.

Od naših posada u polufinalne utrke plasirali su se  se još muški dvojac bez i to izravno, prvim mjestom u kvalifikacijskoj skupini, te muška ekipa četverca na pariće drugim mjestom u svojoj kvalifikacijskoj skupini.
Muški dvojac na pariće kroz repesaž plasirao se u četvrt finale.
Ženski četverac na pariće četvrtim mjestom u repesažu morati će se zadovoljiti daljnjim natjecanjem za poredak od 13 do 24 mjesta.