Završen 10 maraton “Kaštela” pobjednik, “Vukovar” drugi

U subotu 28.rujna 2013. godine održan je deseti (10) tradicionalni veslački maraton Vukovar-Ilok u duljini od 36 km. Prva utrka maratona započela je sad već (pomalo) daleke 2004. godine u znak sjećanja na osnivanje legendarne 204 brigade Hrvatske vojske i 32 člana našeg kluba koji su dali svoj život u Domovinskom ratu (neki se još i danas vode kao nestali). 

Na maratonu je sudjelovalo šesnaest (16) osmeraca u kategorijama “Gradovi”, “Veterani” i “Otvorena”, iz Slovenije, Mađarske, Italije i Hrvatske.

Vremenske prilike su bile dobre za veslanje,prohladno, bez vjetra i valova (izuzev onih koje je stvorila “Golubica” curama iz osmerca Mladosti3-B) te srednjeg vodostaja Dunava.
Osmerci su startali pojedinačno ispred “Veslačkog doma” tzv letećim startom u približnim razmacima od trideset sekundi (posada “Grada Kaštela” startala je druga, a HVK Vukovara peta).
Pali su i prvi rekordi. Osmerac “Grada Kaštela” stigao je prvi na cilj sa najboljim vremenom svih dosadašnjih maratona 01:40:44,31.
Osmerac našega kluba i grada “Grada Vukovara” stigao je drugi sa zanemarivim zaostatkom od svega 24 sekunde za vodećim. Napornu stazu maratona izveslao je u vremenu 01:41:08,46. što je u odnosu na prethodne maratone također najbrže vrijeme.
Naš osmerac sastavljen je od sadašnjih i bivših juniorskih reprezentativaca, (neki su sada seniori) te perpektivnih juniora. 
Srebrna posada “Grada Vukovara” veslala je u sastavu: Stjepan Miličić, Branimir Marinović, Harald Brandt, Kristian Matej Ivanković, Mario Kunac, Zvonimir Tvorek, Mato Brandt, Luka Kolar i kormilar Filip Kolar.
Treći na cilj stigla je elipa “Grada Zadra”, četvrti su bili veterani VK Nove iz Zagreba koji su nastupali pod imenom “Tigrovi” ( na spomen legendarne 1.gard.brg. Tigrovi), peti su bili veterani “Izole” itd.( opširnije o svim rezultatima na www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com).
Po prvi put se dogodilo da jedna ekipa zbog tehničkog kvara odustane od utrke. Osmerac “Mladosti1-C” udario je u bovu na Dunavu, slomio tri vesla te su ga suci oteglili u Vukovar.
Na maratonu i to po drugi put veslala je i Veleposlanica Republike Italije u Hrvatskoj gđa. Emanuela D’Alessandro.
Treba pohvaliti klubove i gradove koji su došli sa više ekipa: HVK Mladost- Zagreb sa tri osmerca; VK Jadran Zadar iz Zadra sa dva osmerca te VK Iktus iz Osijeka  također sa dva osmerca.
Ujedno moramo istaknuti i klubove koji su sudjelovali na svih deset (10) maratona: HVK Mladost- Zagreb; VK Trešnjevka-Zagreb; VK Nova – Zagreb, te dakako HVK Vukovar.
Samo je osam pojedinaca sudjelovalo na svih deset maratona: Vladimir Danon (VK Trešnjevka); Branko Kuzele (VK Nova); Vladimir Križek; Dražen Sudić; Jelena Radonić ( svi HVK Mladost); Filip Kolak; Gordan Šestan (HVK Vukovar).
Ovim putem zahvaljujemo se i mnogobrojnim sponzorima, veslačkim radnicima, entuzijastima i volonterima bez čijeg doprinosa ne bi bilo ni ovoga tradicionalnog natjecanja.
O svemu opširnije čitajte na web stranici maratona www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com