Miholjska regata Osijek 2013.

Na međunarodnoj regati u nedjelju, 29. rujna 2013. godine na nemirnoj Dravi u Osijeku sudjelovalo je 170 veslača iz 11 klubova i iz četiri države (Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske).

Vremenski uvjeti bili su izuzetno loši, hladno,kiša, vjetar i valovi dodatno su otežavali svim učesnicima regate. Kakvi su uvjeti bili na stazi dovoljno govori otkazivanje natjecanja mlađih dobnih skupina u manjim čamcima.
Naše veslačice i veslači ostvarili su zapažen rezultat. Osvojivši 4 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane medalje zauzeli su ukupno drugo mjesto,iza vodećeg domaćina “Iktusa” iz Osijeka.
Unatoč lošem vremenu bilo je zanimljivih utrka u kojima se o poretku odlučivalo u posljednjim zaveslajima.

U memorijalnoj utrci “Jerka Velata” samaca za seniore dominirao je naš Mato Brandt.
Iako junior, Mato se okušao ovaj put u seniorskoj konkurenciji (koja ga očekuje u slijedećoj godini) pokazao se suveren pobijedivši na “oko” jače protivnike. Mato je veslao i u posljednjoj utrci četverca bez za seniore.
U 4-SM veslali su Luka Kolar, Marko Kunac, Zvonimir Tvorek, Mato Brandt. Utrka je bila neizvjesna do samog cilja. Tijekom utrke naš četverac bio je “zatvoren” između suparničkih četveraca, “Iktusa” iz Osijeka i “Baje” iz Mađarske. U posljednjih cca 500 m iz utrke je “otpao” četverac Iktusa. Čamac “Baje” i u zadnjim metrima je gubio pravac, te je čak prijetio sudar s našom ekipom. U posljednjim metrima Mađari za cca 3 m izbijaju ispred našeg četverca i stižu prvi, a naš četverac drugi u cilj.
Treba spomenut i činjenicu kako ekipa našeg četverca dan prije veslala iscrpljujući maraton od Vukovara do Iloka. 
Naša reprezentativka Ivana Krkljuš s kolegicom iz Osječkog Iktusa  Miom Drkulec u disciplini dvojca na pariće ali za seniorke uvjerljivo je osvojila prvo mjesto, a u samcu za juniorke drugo mjesto.
Konačno su “Kiki” i “Haki” došli na “svoje”. Odlično su se uklopili u osmercu s veslačima HVK Marina Kaštela te su na cilj stigli uvjerljivo prvi ispred osmerca domaćeg “Iktusa”.
I naši juniori B ostvarili su zapažen rezultat.
U četvercu na pariće za juniore B (4xJMB) u velikoj konkurenciji vodila se ogorčena borba za medalje. Petsto metara do cilja naša posada bila je na trećem mjestu ( djelomice i zbog loše staze). U zadnjih metrima, u finišu utrke smogli su snage, izbili na drugo mjesto i ovjenčali se s srebrnom medaljom. U posadi 4xJMB veslali su Luka Namačinski, David Vidaković, Marin Miletić, Jan Szabo.
Četverac bez za juniore B  (4-JMB) u sastavu Luka Benaković, Stjepan Miličić, Ivan Vodopić, Branimir Marinović osvojio je zlatnu medalju. 
Četverac na pariće za kadeta (4xKM) u sastavu Borna Kovačev, Filip Vidaković, Matej Lucić, Mihael Kolar stigli su treći. Juniorke B  (4xJWB) u sastavu Hanna Jakovac, Marijana Bataković, Stella Sablić, Anamarija Kampel stigle treće (ukupno pete) u kombiniranoj juniorsko-seniorskoj skupini.
Veslačice i veslači nastupili su pod stručnim vodstvom naših trenera D.Barišića i K.Džalte.
Čestitamo veslačicama, veslačima, roditeljima i trenerima na ovako sjajnim rezultatima.