Croatia Open 2014. – drugi dan

Drugog dana velike međunarodne regate naše veslačice i veslači nastupili su u pet posada (dvije reprezentacijske) te osvojili:

-u finalu A : treće (4-JMB); četvrto (2xKMA); peto (4-SMA) mjesto;
-u finalu B : drugo mjesto (2xJMA);
-u prednatjecanju: peto mjesto (1xJWB).

Četverac bez kormilara za B juniore u A finalu startao je odlično;na svim prolaznim vremenima bio je prvi ali je u završnici popustio napadima četveraca Mladosti i Trešnjevke, te u cilj ušao treći s izveslanim vremenom 7.51.03. Četverac je veslao u sastavu  Luka Namačinski, Luka Benaković, Stjepan Miličić; David Vidaković.
Dvojac na pariće za kadete u svojoj (ujedno finalnoj i najjačoj) skupini osvojio je četvrto mjesto. Stazu od 1000 metara izveslali su u vremenu 03.48.68. U posadi dvojca na pariće veslali su Filip Vidaković i Mihael Kolar.
Matilda Sabljak u disciplini samica za juniorke B u svojoj kvalifikacijskoj skupini stigla je peta.
Naš Harald Brandt i Toni Čavka veslali su u drugoj reprezentacijskoj posadi HVS-2, u disciplini dvojca na pariće za juniore A. U jakoj prednatjecateljskoj skupini stigli su drugi u vremenu 07.11.32; te se plasirali u B finale. Zbog velikog broja ekipa (32 dvojca) samo prvo plasirana posada ulazi u  A finale.
U B finalu startali su vrlo rezervirano. Na prvom prolaznom vremenu bili su tek šesti, ali su se postepeno “penjali” kod svakog prolaza da bi u završnici stigli drugi. Stazu od 2000 m izveslali su u vremenu 07.28.60.
Poredak 2xJMA u finalu B: Bugarska; Hrvatska(HVS); Danubijus; Ottenshei1; Ottenshei2; Lia-Wien. 
U drugoj reprezentacijskoj posadi HVS-2 ( mlađi seniori B) u disciplini 4-SMA veslao je i naš Mato.
U finalu A stigli su peti u vremenu 06.14.94. Prva je stigla prva (starija) posada HVS-1. 
U posadi 4-SMB, tj, HVS-2 veslali su: Mile Čakarun, Matej Matković, Mato Brandt, Danijel Plišić. 
Spomenimo kako su se veslači natjecali pod stručnim vodstvom i skrbi trenera Damira Barišića i Krešimira Djalte.