Dunavski kup

Na zasadama nekadašnjeg “Podunavskog kupa” kojeg je osnivač bio naš klub, sada na inicijativu klubova triju država u Subotici u velikoj vijećnici Gradske kuće potpisan je sporazum o suradnji između šest veslačkih klubova iz podunavske regije za pokretanjem “Dunavskog kupa”.

Sporazum su potpisali predstavnici veslačkih klubova: Siniša Šijanović (HVK Vukovar); Denis Ambruš (VK Iktus); Tomislav Zvekanović (VK Palić Subotica); Željko Pantović (VK Danubijus Novi Sad); Jozsef Matheisz (VK Mohacs); Nandor Bartos (VK Spartacus Baja).

Predsjednik HVKV-a Siniša Šijanović bio je u dvostrukoj “ulozi”, osim klub predstavljao je i Hrvatski veslački savez, Ivana Krkljuš u ime vrhunskih veslača-ica našeg kluba i države a Gordan Šestan član UO u ime kluba. 
Potpisivanju su nazočili uzvanici država potpisnica, diplomatski predstavnici, predstavnici veslačkih saveza, klubova i vrhunskih veslača.
Cilj osnutka “Dunavskog kupa” između šest klubova triju država je organizacija (financijski povoljnijih) jednodnevnih regata ponajprije za mlađe skupine veslača (kadete i juniore B).
Ove godine na već raspisanim regatama u Vukovaru; Osijeku; Mohaču i na Paliću bodovat će se četiri discipline kadeta i juniora B.
Više o sporazumu možete pročitati na stranici domaćina potpisa sporazuma  www.subotica.com