Inter City i Hrvatsko veslačko prvenstvo

Prvog dana natjecanja na Jarunu, regati “Inter City”  naše veslačice i veslači nastupili su u kadetskim i juniorskim disciplinama.

U disciplini 4xGIG KMB Aleksadar Čukelj, Danijel Jakovec, Stjepan Sekulić, Ivan Kolar i Matko Gašparović ostvarili su sjajan, zlatni rezultat. Stigli su uvjerljivo prvi. Stazu od 500 m izveslali su u vremenu 02.06.38. Mihael Kolar također je bio odličan. U disciplini samaca za kadete stigao je drugi s izveslanim vremenom 03.59.15. Prvi je bio veslač Iktusa iz Osijeka a treće plasiran veslač Jadrana iz Zadra.
Ženska ekipa 4x JZB  plasirala se na četvrto mjesto. Ekipu su sačinjavali Matilda Sabljak, Hanna Jakovac, Stella Sablić i Anamarija Kampel.
Drugog dana natjecanja na Prvenstvu Republike Hrvatske za seniore nastupile su dvije naše posade.
Četverac sa kormilarom u sastavu Marko Kunac, Zvonimir Tvorek, Harald i Mato Brandt te kormilar Domagoj Džalto nažalost nisu završili trku. Poslije vrlo dobrog plasmana u prvom dijelu utrke uslijed iznenadne povrede Z.Tvoreka morali su odustati od daljnjeg natjecanja.
Naša “samica” Ivana Krkljuš morala se zadovoljiti šestim mjestom u finalnoj utrci disciplini 1xSŽ. Stazu od 2000 m izveslala je u vremenu 08.15.06. Finalnoj utrci prethodila je polufinalna utrka u kojoj je stigla treća.
U neizvjesnoj utrci samaca za veterane u “C” kategoriji, nastupao je naš veteran i trener Krešimir Džalto zauzevši drugo mjesto u vremenu od 03.47.04. Prvoplasiran je bio veteran (bivši olimpijac) Igor Boraska iz HVK Gusar iz Splita, a treće plasiran veslač  HVK Mornara iz Splita,Almir Mahmutović.
Čestitke svim učesnicima i trenerima na postignutim rezultatima.