Međunarodna veslačka regata JUMBO 2014.

Prvog dana natjecanja na Jarunskoj veslačkoj stazi, na masovnoj međunarodnoj regati Jumbo u kojoj se natječu veslači-ce od “vrtića” do “penzića” (od kadeta do veterana) sve naše posade plasirale su se u finalne “A” utrke, te zauzele: dva prva, jedno treće, dva četvrta, jedno peto i šesto mjesto.

U velikoj konkurenciji (23 veslača) samaca za juniore A, Haki prvim mjestom u svojoj skupini (ukupno drugo postignuto vrijeme) plasirao se u A finale u kojem je osvojio treće mjesto i brončanu medalju.
I stariji Brandt, Mato koji nas je naviknuo na pobjede, u kombinaciji s veslačem Jadrana iz Rijeka, Danijelom Plišićem u disciplini dvojca bez za B seniore bio je više nego odličan osvajanjem prvog mjesta.Kako u njihovoj jakosnoj skupini nije prijavljena ni jedna posada veslali su protiv tzv. lakića.
Braća Brandt još jednom su pokazali da im je mjesto u izbornoj vrsti. Ostaje im još dokazivanje na Bledskoj regati prije konačnog izbornikova odabira discipline u kojoj će nastupiti na svjetskoj veslačkoj sceni.
Katarina Bataković prvim mjestom za kadetkinje B u samcima pokazala je sav svoj talent, koji su treneri već davno prepoznali.
Četvrto mjesto zauzeo je V. Sabo u samcu za kadete B. Isti rezultat ali u disciplini Gig kadeti a postigli su  A. Čukelji, D.Jakovac, S.Sekulić i I.Kolar.
U disciplini četverca na pariće za juniorke A u sastavu H.Jakovac, S.Sablić, M.Bataković i M.Sabljak stigle su šeste.

Drugog dana natjecanja bogatiji smo za: dva prva, jedno drugo, dva treća i jedno šesto mjesto u A finalnim utrkama.
Prvo mjesto u kombinaciji u disciplini četverca bez, Mato je s partnerima zauzeo prvo mjesto ali u konkurenciji četveraca na pariće za juniore A. Bila je to još jedna od mnogih uspješnih provjera izbornika. Prva je bila i Matilda Sabljak u disciplini samica za lake juniorke A.
U kombiniranoj disciplini giga za kadetkinje B, Katarina Bataković osvojila je drugo mjesto.
Treće mjesto u disciplini gig kadeti B u sastavu L.Benaković, V.Szabo, B.Sekulić, K. Bataković osvojili su treće mjesto kao i M.Benaković i K.Džalto u dvojcu bez za veterane.
Šesto mjesto osvojile su  H.Jakovec i M.Bataković u dvojcu na pariće za juniorke B.
Veslači-ce na regati bili su u pratnji i skrbi (i prijevozu) veslačkih radnika, trenera našega kluba, M.Benakovića, D.Barišića i K.Džalte.
Napomenimo još kako su uvjeti za veslanje bili dobri. Sunčano (prevruće), mirno, bez vjetra i valova.
Čestitke svim veslačicama i veslačima na postignutim uspjesima.
sve rezultate možete vidjeti na web stranicama VSZ-a.