VAŽNA OBAVIJEST

UMJESTO
“XI VESLAČKI MARATONA VUKOVAR-ILOK”
ODRŽAT ĆE SE
“VUKOVARSKI VESLAČKI  MARATON”
u subotu, 27. rujna 2014.

 

Nakon uspješno organiziranih “X Međunarodnih maratona Vukovar – Ilok”, Upravni odbor HVKV-a donio je odluku o izmjeni trase maratona i imena maratona u “VUKOVARSKI VESLAČKI  MARATON”
Vukovarski veslački maraton nastavlja tradiciju veslanja u znak i sjećanje na 23. rujan 1991. – Dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade i 32 člana kluba koji su u Domovinskom ratu i obrani suvereniteta Republike Hrvatske izgubili živote ili se još vode nestalima.
Odluka o izmjeni maratona donijeta je željom stavljanja središte svih događanja ispred Veslačkog Doma kao i pružanja novih sadržaja veslačima (veslanje Dunavom i Dunavcem na novoj zanimljivoj trasi) tako i svim ostalim sudionicima, pratiteljima posada i gledateljima. 
Start i cilj maratona bit će ispred Veslačkog Doma.
Ukupna dužina maratona je cca 26 km (13 km uzvodno, te 13 km nizvodno).
Vrijeme izveslavanja maratona očekuje se približno kao i prethodnih maratona od 1h i 30 min do maximum 2h.
Kao i na prethodnim maratonima raspisane su iste kategorije osmeraca.  
Veslači(ce) će veslat  uzvodno od Veslačkog Doma (1333 km) Dunavom, Dunavcem okolo “Borovske ade” (1346 km) te natrag Dunavom do Veslačkog Doma.
Dunavac je dovoljno širok za pretjecanje osmeraca.
Ovom promjenom veslačima(cama) pružamo nove izazove.
Za vrijeme veslanja logistici veslačkih posada i publici koji će ostati u Vukovaru organizator planira organizirati zanimljive sadržaje.
Ono što ne mijenjamo je druženje uz pikantni čobanac večer prije maratona kao i okrepu i reanimaciju posada poslije maratona uz prigodni domjenak (odojak s prilogom).