11.VUKOVARSKI VESLAČKI MARATON

“VK Jadran Zadar” ukupni pobjednik,

“Grad Vukovar”pobjednik u kategoriji gradova i ukupno drugoplasirani

Subotnje jutro osvanilo je sunčano, prohladno (uoći starta ugodno toplo) s blagim sjeverozapadnim vjetrom 2 m/s (cca 8 km/h). U skladu s predviđanjem uslijedio je protokol otvaranja. Predstavnici kluba predvođeni predsjednikom S.Šijanovićem položili su vijence podno križa na ušću Vuke u Dunav u spomen na sve poginule branitelje grada Vukovara u Domovinskom ratu. Uvodnom riječju nazočnima se obratio tajnik B.Vrančić. Predsjednik kluba S.Šijanović pozdravio je sve nazočne, zahvalio na svekolikoj pomoći našem sponzoru “Konzumu”, kao i Gradu Vukovaru koji je prepoznao kvalitetu rada u klubu.

Svojom nazočnošću počastio nas je i predsjednik “Konzuma” za Slavoniju i Baranju , gosp.S.Vulić koji je u pozdravnom govoru istakao zalaganje tvrtke “Konzum”, “Agrokor”i “Merkator ” kako u privrednom razvoju grada Vukovara tako i u razvoju sporta. Pozdravio je ovu tradicionalnu međunarodnu sportsku manifestaciju koju sponzoriraju sve ove godine kao i Hrvatski veslački klub te izrazio i daljnju suradnju. Pozdravnim riječima Dogradonačelnik grada Vukovara, gosp. M.Pavliček izrazio zadovoljstvo tradicijom ove međunarodne sportske manifestacije kao i uspješnošću veslača HVKV-a te proglasio “11. Vukovarski veslački maraton” otvorenim. Gvardijan Vukovarski, fra I.Jagodić zazvo je Božju pomoć i osobno zaželio svim natjecateljima da sretno i uspješno izveslaju maraton.

Od ukupno prijavljenih četrnaest posada trinaest se pojavilo na startu. Start utrke bio je “leteći”, pojedinačan u razmaku jedne minute, ispred veslačkog Doma. Posade su odmah “hvatale” mirnu vodu na lijevoj obali Dunava. U blizini B.Sela prebacile su se na desnu obalu Dunava te bi nakon izveslanih 2-3 km ušli u mirne vode Borovskog dunavca. Izlaskom iz dunavca uveslali bi u Dunav, te se nizvodno desnom obalom uputili k cilju. Zbog trenutno visokog vodostaja Dunava, posadama je trebalo približno 2/3 vremena uzvodno a samo 1/3 nizvodno, od ukupno izveslanog vremena. Taj odnos bit će daleko manji kod “normalnijeg” vodostaja. No unatoč zahtjevnoj stazi posade su se izvrsno snašle, nije bilo nikakvih neželjenih situacija. Tome je zaslužna i odlično organizirana sudačka služba pod vodstvom T.Baumgertnera.

Prvi na okretištu bila je posada „Grada Vukovara“ koja je startala peta. U cilj su ušli također uvjerljivo prvi, ali će se na kraju ipak pokazati kako je posada „VK Jadrana“ iz Zadra koja je startala jedanaesta ipak bila brža. Ukupni pobjednik posada VK Jadrana iz Zadra zahtjevnu stazu kružnog maratona izveslali su u vremenu 1.25.53. Druga je stigla domaća posada “Grada Vukovara” koja je ujedno i pobjednik u kategoriji gradova. Stazu maratona izveslali su u vremenu 1.26.51. Za “Grad Vukovar” veslali su Branimir Marinović, David Vidaković, Stjepan Miličić, Luka Benaković, Jan Szabo, Harald Brandt, Mato Brandt, Luka Kolar i kormilar Domagoj Džalto. Treća je stigla posada Sveučilišta J.J Štrosmayer koja je došla u cilj u vremenu 1.27.54.00.

Sve posade uspješno su izveslale maraton, dodijeljene su im medalje a pobjednicima pehari. Sve posade uspješno su izveslale maraton, dodijeljene su im medalje a pobjednicima pehari. Čestitamo svim posadama a ponajprije pobjednicima. Zahvaljujemo se svim sudionicima na odazivu i nadamo se daleko većim odazivom slijedeće godine.

Zbirne rezultate „11 Vukovarskog veslačkog maratona“ i po kategorijama pogledajte ovdje: Gradovi / Veterani 1 / Veterni 2 / Otvorena / Zbirno