3VKMF2015.

Treća regata VKMF
Braća Brandt pobjednici u 2X

Možemo reći s trećom (našim veslačima prvim nastupom) kup regatom “Miljenka Finderle” otvorena je natjecateljska  veslačka sezona. U Zagreb ispratili smo sedam ekipa s ne prevelikim očekivanjima. Naime nepovoljne vremenske (ne)prilike onemogućile su naše veslačice i veslače u izveslavanju potrebne kilometraže. Unatoč tome kući su donijeli dvije medalje. No krenimo od početka utrka.

Četiri posade vozili su prednatjecanja od kojih je jedino Katarina Bataković u samcu za kadetkinje drugim mjestom izborila plasman u finale. Preostale tri posade zauzele su četvrta mjesta (tri prvoplasirane ulazile su u finale). Četvrti su bili: Stjepan Sekulić i Mato Gašparić u 2xKMA; Domagoj Jaman, Ivan Kolar, Aleksandar Čukelj i Danijel Jakovac u disciplini 4xKMA, te Mihael Kolar u 1xJMB.
Finalne utrke veslali su Matilda Sabljak u disciplini 1xJŽB zauzevši sedmo mjesto. Brončanu medalju donijeli su Stjepan Miličić, Ivan Vodopić, Luka Benaković i Branimir Marinović u disciplini 4-JMA, četvrta je bila perspektivna mlada veslačica Katarina Bataković u disciplini 1xKŽA ,dok su zlatna braća Brandt, Mato i Haki donijeli prve zlatne medalje u ovoj godini i to u disciplini 2xSMA.
Spomenimo još kako su u pratnji i skrbi veslača bili njihovi treneri D.Barišić i  K.Djalto.
Sve rezultate možete naći na stranici www.vsz.hr.hr

GŠ.