Croatia Open 2015.

U petak, 10. travnja ispratili smo naše najbolje veslačice i veslače na 32. međunarodnu regatu “Croatia Open 2015. koja se održava u Zagrebu, na Jarunskom jezeru 11. i 12. travnja 2015.
Regata je uvrštena u kalendar međunarodnih natjecanja Svjetske veslačke federacije FISA. Na regati nastupa 1200 veslačica i veslača u 650 posada iz 60 veslačkih klubova i reprezentacija iz 10 zemalja, Slovenije, Slovačke, Austrije, Italije, Estonije, Mađarske, Srbije, Turske, Rusije i Hrvatske.
Sve navedeno govori o veličini konkurencije u kojoj se natječu naše posade.

Prvog dana natjecanja naše posade ostvarile su zapažene rezultate, prvim, drugim i četvrtim mjestom u A finalu.

U suboto prijepodne vozile su se prednatjecanja i izravna finala po skupinama za mlađe uzraste. 
Prva je startala Marijana Bataković u disciplini “juniorskih samica A”. U  konkurenciji od 35 veslačica zauzela je u svojoj kvalifikacijskoj skupini 6 mjesto.
U disciplini “seniorskih B samaca” u velikoj konkurenciji 28 čamaca u kvalifikacijama veslali su braća Mato i Harald Brandt.
Osvajanjem prvog mjesta Mato se plasirao u A finale dok je Haki šestim završio svoje natjecanje.
U disciplini “dvojaca na pariće za kadetkinje” u kombiniranoj posadi sa veslačicom iz veslačkog kluba Croatia, Martom Kostelić naša Kata Bataković donosi prvu i to zlatnu medalju sa ovog natjecanja.
Srebrnu medalju u Vukovar donosi Danijel Jakovac. U disciplini “samaca za kadete” Danijelu je za samo 63 stotinke sekunde “pobjegla” zlatna medalja. Brži od njega bio je veslač Beogradskog Partizana Nikola Mirilo. 
Poslije podne u A finalu, startao je naš Mato. Na prvom prolaznom vremenu bio je treći da bi se na kraju morao zadovoljiti s odličnim četvrtim mjestom. Prvi je bio reprezentativac Srbije Andrija Šljukić, drugi reprezentativac Mađarske, treći Slovenski veslač VK “Dravske elektrane” Maribor, četvrti je naš Mato Brandt, peti reprezentativac Estonije, dok je šesto mjesto zauzeo veslač “Mladosti” iz Zagreba.
Potrebno je istaknuti kako je Mato na ovom natjecanju ostvario najbolji plasman u hrvatskim okvirima u disciplini samaca za seniore B.

Drugog dana natjecanja naši veslači nastupili su u disiplinama  samac za kadetkinje, dvojac na pariće za seniore A i četverac bez kormilara za juniora A.
U dvojcu na pariće za seniore A, u kombiniranoj posadi s veslačem Tonijom Čapaom iz HVK “Marina Kaštela”, naš Mato Brandt bio je treći, te su ostvarili plasman u B finale. Prva je bila reprezentativna posada Hrvatske, prošlogodišnji svjetski prvaci braća Sinković, druga je bila kombinirana posada  VK Mornara iz Splita i Mladosti iz Zagreba.
Naš četverac bez za juniore A u sastavu Luka Benaković, Ivan Vodopić, Stjepan Miličić i Branimir Marinović u svojoj kvalifikacijskoj skupini bili su posljednji šesti, te će se u B finalu natjecati za plasman od sedmog do dvanaestog mjesta.
Poslije podne prvo je startala Katarina Bataković u samcu za kadetkinje. No ovaj put nije ponovila uspjeh iz dvojca na pariće. Skupina je bila prejaka te je stigla četvrta, zaostavši za trećeplasiranom samo 32 stotinke sekunde. Ujedno možemo reći kako joj ždrijeb nije bio naklonjen, jer da je nastupila u jedne od slijedeće tri skupine po dosadašnjem ostvarenom vremenu zasigurno bi bila prva. No ne smijemo biti nezadovoljni, postigla je na ovoj regati značajne uspjehe.
U finalu B u kategoriji tzv. starijih seniora, točnije u disciplini dvojca na pariće za seniore A u kombiniranoj posadi kako smo već naveli naš Mato Brandt i Kaštelanin Toni Čapa stigli su četvrti, ukupno deseti. Ispred njih bile su reprezentativne posade Srbije, Estonije i Slovenije. Ovim rezultatima Mato je i u ovoj godini potvrdio svoje mjesto u izbornoj vrsti.
Četverac bez za juniore A i u B finalu stigao je posljednji šesti, ukupno dvanaesti. 
Na kraju nam preostaje čestitati svim veslačicama i veslačima kao i njihovim trenerima D.Barišiću i K.Djalti na postignutim uspjesima kojih će sa izveslanim kilometrima zasigurno biti još i više.

Sve rezultate možete vidjeti na web stranici www.croatiaopen.vsz.hr