“MALI” MARTIN “SLOMIO” KONKURENCIJU NA EP-U.

Na Europskom veslačkom prvenstvu, u rekordnim vremenima kroz kvalifikacije i finale u najtežoj veslačkoj disciplini samcu, Damir Martin – Damšo  popeo se na krov Europe.

Rezultat  nije pao s neba, već je plod teškog i samozatajnog rada izvan “reflektora” šire veslačke publike.

 

 Sjetimo se samo ozljede koja ga je izbacila iz redovnog trenažnog procesa. Mi koji s smo s udaljenosti pratili njegov oporavak nadali smo se povratku, ali u samcu, u ovakvoj konkurenciji moramo priznati malo tko je mogao predvidjeti ovakav “bum”.
Na prvoj regati Svjetskog kupa na Bledu, osvajanjem srebrne medalje nagovijestio je vrhunske rezultate na svjetskoj veslačkoj sceni ali da će slomiti konkurenciju nismo mogli ni sanjati.
Trku je vrhunski odveslao. Veslao je svoju trku, nametnuo svoj ritam. Cijelu utrku veslao je nižim tempom od ostalih, ali odličnim ritmom održavao brzinu čamca veću od konkurencije.
Oni koji su pucali na postolje krenuli su u lov ali neuspješno. Podigli su tempo ali ne i brzinu čamca, što im je bio loš potez pogotovo u uvjetima vjetra u prsa. Prvi je puknuo litvanac Griskonis koji je na pola utrke odustao, a čeh Synek je krajnjim naporima zadržao drugo mjesto od napada “veterana”, norvežanina  Tuftea.
Zlatnom medaljom na EP-u, Damir je ušao u svjetsku elitu samaca u kojoj će zasigurno voditi glavnu riječ.
U starijoj  vukovarskoj veslačkoj populaciji  poznat je kao najmlađi, “Mali” Martin, s obzirom da je cijela obitelj Martin veslačka. Počevši od nedavno preminulog Deda Buce, roditelja Bore i Bube i starijeg brata Stanislava.
Postignutim rezultatima na olimpijadi, svjetskim i evropskim prvenstvima zaslužio je da ga ubuduće zovemo “Veliki” Martin.

Čestitamo “Veliki” Martine.
Čestitamo i obitelji Martin, te matičnom veslačkom klubu Trešnjevka.