JUMBO 2015.

06/07.06.2015.

 ŠEST MEDALJA NAŠIM POSADAMA

Na velikoj međunarodnoj regati čiji je osnivač pokojni Julije Boroša Jumbo od ove godine i službeno “Jumbo regatta” nastupile su posade svih klubova iz Hrvatske, te Slovenije, Austrije i Bugarske.
Vrijeme je bilo vruće, sa mit vjetrom (slabijim u subotu a nešto jačim u nedjelju).
Naš klub prvog dana nastupio je sa pet a drugog sa šest posada.
U subotu prvog dana natjecanja osvojili smo jedno prvo, drugo, deseto, jedanaesto i dvanaesto mjesto.
U nedjelju, drugog dana osvojili smo jedno drugo i četvrto mjesto te tri treća mjesta.

U subotu su veslale slijedeće naše posade:
Zlatnu medalju u disciplini 4x GIG KMA osvojila je ekipa u sastavu Ivan Drobac, Lovro Benaković, Tomislav Varga, Bruno Sekulić  s kormilarkom  Matildom Sabljak.
Naš reprezentativac Mato Brandt u samcu za seniore B u konkurenciji šesnaest samaca, drugim mjestom u kvalifikacijama plasirao se u A finale u kojem je osvojio srebrnu medalju. Stazu od 2000 m izveslao je u vremenu 7.14.78. Prvi je bio veslač Mladost,  a treći Croatije iz Zagreba.
Ivan Vodopić i Branimir Marinović u  2xJMA u B finalu zauzeli su četvrto mjesto, ukupno deseto.
Marijana Bataković i samcu za juniorke A u konkurenciji 17 “samica” u B finalu stigla je peta, ukupno deseta.
4xKMA u konkurenciji osamnaest posada u kvalifikacijama stigli su četvrti, plasirali se u B finale u kojem su stigli šesti, ukupno dvanaesti. U četvercu su veslali Matko Gašparić, Domagoj Jaman, Ivan Kolar i Danijel Jakovac. 
U nedjelju su veslale ove naše posade:
U disciplini 4xGIG KMA, posada u sastavu Ivan Drobac, Lovro Benaković, Tomislav Varga, Bruno Sekulić s kormilarom Lovrom Benakovićem osvojili su srebrnu medalju. Prva je bila posada Korane, a treća ekipa Jaruna1.
U finlu A, treće mjesto i brončanu medalju osvojili su Matilda Sabljak u disciplini 1xJŽAL i Branimir Marinović u 1xJMAL, dok je Domagoj Džalto stigao peti u kvalifikacijama u istoj disciplini.
U konkurenciji 19 posada u svojoj skupini  Ivan Kolar i Danijel Jakovac u disciplini su 2xKMA stigli su treći, a  u disciplini 2xKMB, Tomislav Varga i Bruno Sekulić stigli su četvrti u svojoj skupini.
U disciplini 1xVM, Krešimir Djalto stigao je treći (s hendikepom četvrti), a Gordan Šestan šesti.
Veslači su nastupali pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Djalte, te uz pratnju člana uprave Gordana Šestana.
Zahvaljujemo se našem članu Borisu Martinu koji nam je osigurao dobro mjesto za čamce,kombi i sve nas, a što je po onako jakom suncu pridonjelo ovako dobrim rezultatima.

Rezultati svih disciplina možete vidjeti na web stranici  VK “Jarun” – Zagreb

GŠ.