NERETVA OPEN – METKOVIĆ 2015.

Iz Metkovića, sa hladne i bistre Neretve, na regati osmeraca, na stazi od 6 km, naša posada koja je veslala je u ime grada Vukovara, zauzela je drugo mjesto u kategoriji Gradova i u ukupnom poretku. Prva je bila posada grada Zadra a treća Dubrovnika.
Vrijeme je bilo sunčano, s blagim kontra vjetrom, iznimno vruće tako da su veslači i prije starta bili dehidrirani. Na cilju za rehidraciju  domaćini su ponudili svoje poznate lubenice.
Posada Vukovara veslala je u sastavu: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, David Vidaković, Harald Brandt, Mihael Kolar, Marko Kunac, Luka Kolar i kormilar. Domagoj Djalto.

Kako bi Vam predočili cijelu regatu, s pričom krenut ćemo od samog početka. Iz Vukovara krenuli smo u subotu rano u jutro sa dva kombija. Prvi s prikolicom vozio je trener D.Barišić a drugi su naizmjenično vozili veslači M.Kunac i L.Kolar. U vrlo dobrom vremenu stigli smo na izlaznu granicu iz BIH-a, kada počinju problemi. Zbog gužve čekali smo cca 2h, da bi na kraju zbog probleme s “Ata karnetom” morali otići na drugi prijelaz. Nakon dodatnih cca 1,5h uspjeli smo se “dočepati” Metkovića. Dečki su stigli vidjeti start utrke lađa, pa čak se i osvježiti u ledenoj Neretvi, dok smo Barut i moja malenkost zbog već navedenih razloga stigli popratiti jedan dio utrke.
Našli smo se kod kluba koji je na samoj granici s BIH-a  (prilazna cesta je pod našim carinskim prijelazom), ostavili smo prikolicu te se uputili na more u mjesto Klek na zasluženo osvježenje. Po povratku u Metković, domaćini iz veslačkog kluba “Neretvanski gusar Metković” počastili su sve sudionike večerom, za zatim nas primili na konak.
U nedjelju ujutro, poslije stručnih naputaka trenera osmerci su se od kluba uputili na start. Startalo se po grupama kod mjesta Krvavac. Osmerac Vukovara veslao je u skupini s osmercima Zadra i Dubrovnika. Osmerci su tijekom utrke od 6 km veslali uzvodno. Naš osmerac odveslao je odlično i osvajanjem drugog mjesta ispunio sva očekivanja.
Po pakiranju čamaca domaćini svim sudionicima upriličili su “foto safari” Neretvom u tradicionalnim neretvanskim lađama. Proglašanje pobjednika dodijela medalja i zajednička “milenijska fotografija” (bez Strikomana) uslijedila je na poznatom izletišu “KUTI”, na kojem smo bili počašćeni specijalitetom domaćina, brudetom od jegulje i žaba.
Kući smo se vratili bez ikakvih problema nešto poslije ponoći.
Ovim putem koristim priliku zahvaliti se na gostoprimstvu domaćina i na svim lijepim trenucima koje su nam pružili.
Čestitam našoj posadi ne samo na postignutom rezultatu već i na zrelosti koju su kao ekipa iskazali na putu. Budućnost HVKV s ovakvim veslačima je neupitna.
Luka Kolar napravio je izvrsni video uradak koji možete vidjeti ovdje. Fotke možete vidjeti u našoj galeriji a više o regati na stranici VK. “Neretvanski gusar Metković” i na stranici “Grada Metkovića”.