VUKOVAR POBJEDNIK “12 VUKOVARSKOG VESLAČKOG MARATONA”

Posada “Grada Vukovara” ukupni pobjednik

Poslije uobičajnog protokola otvaranja uslijedio je start utrke. Osmerci su startali u dvije grupe po četiri posade. Odmah su se uputili na lijevu obalu Dunava na kojoj je matica slabija. Umjereni sjeverozapadni vjetar koji je puhao posadama u leđa dodatno im je otežavao utrku. Zbog niskog vodostaja Dunava osmerci nisu mogli ući u “Borovski dunavac”  te su cijelu utrku veslali Dunavom. Pozitivno je, što pri takvom niskom vodostaju matica Dunava spora te je razlika u vremenu uzvodno i nizvodno neznatna ali je prisutna opasnost od nasukavanja na sprudove i pličake. Dobro raspoređeni suci na stazi osigurali su siguran prolaz posadama.
Vukovarski maraton je međunarodni. Godinama nastupaju posade Slovenije, Mađarske, Njemačke, i dr. Ove godine uz vjernu posadu Slovenije natjecala se i posada Francuske u kojoj su veslali studenti Sveučilišta u Parizu pod nazivom “Esola centrala”.
U sklopu  “Rendez – vous” –  Festivala Francuske u Hrvatskoj i suradnje s Francuskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, ostvaren je nastup Francuske posade.

Unatoč svim “preprekama” zahvaljujući sucima sve posade sigurno i uspješno su izveslale stazu maratona.
Pobjednik u kategoriji “Gradova” je posada “Grada Vukovara”. Ujedno su i ukupni pobjednici. Stazu od 26 km (13 uzvodno i 13 nizvodno) izveslali su u vremenu 1.34.37.
U pobjedničkom osmercu veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Mrko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt, Luka Kolar  i korm. Domagoj Džalto.
U kategoriji “Otvorena” prva je bila posada “A je to” iz Zagreba s vremenom 1.46.23. dok je u kategoriji “Veterani” prva je stigla posada VK.Izola iz Izole (Slovenija) s vremenom 1.43.20.
Poslije napornog maratona proglašeni su pobjednici te svim posadama dodijeljene medalje a gostima iz Francuske i monografija našeg kluba.
Uslijedilo je druženje uz prigodni domjenak.
Zahvaljujemo svim posadama koje su sudjelovale te ih pozivamo na “13 Vukovarski veslački maraton 2016”. Pozivamo ujedno i sve posade prijašnjih maratona.
Zahvaljujemo sponzoru “Konzumu” koji nas vjerno pomaže svih ovih godina.  Zahvaljujemo Gradu Vukovaru koji je prepoznao uspješni rad najstarijeg sportskog kolektiva u gradu. Naposljetku ne smijemo zaboraviti suce i sve sudionike u organizaciji bez čijeg nesebičnog rada ova tradicionalna regata ne bi bila ovako uspješna.
Rezultate po kategorijama možete vidjeti ovdje: GRADOVI, OTVORENA, VETERANI, ZBIRNI REZULTATI
Osvrt “Glasa Slavonije” na maraton možete vidjeti ovdje.

GŠ.