ZAGREB CROATIA OPEN 2016.

U petak, 8. travnja 2016. ispratili smo malu ali odabranu ekipu na veliku tradicionalnu 33. Međunarodnu veslačku regatu CROATIA OPEN 2016  koja se održava 9 i 10 travnja u Zagrebu. Na regati očekuju se prijave sportaša iz Slovenije, Austrije, Srbije, Italije, Poljske, Turske ………  

Boje našeg kluba brani reprezentativac  Mato Brandt i sestra Bataković, Marijana i Katarina pod stručnim vodstvom svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte, te sudačkom palicom našeg tajnika Berislava Vrančića.

U subotu,  prvog dana natjecanja u finalnim utrkama osvojili smo jedno prvo i jedno četvrto mjesto.

Zlatnu medalju u disciplini 2xkW osvojila je Katarina Bataković s veslačicom Sarom Kolaković iz veslačkog kluba Croatia Zagreb. Dominirale su cijelom utrkom. Stazu od 1000 metara izveslali su u vremenu 04:13,81.
U konkurenciji 27 veslačica u kvalifikacijskoj utrci Marijana Bataković stigla je četvrta, što nije bilo dovoljno za plasman u slijedeći krug  natjecanje.
U kombiniranoj posadi JRI/VUK u disciplini 2-SMB,  naš Mato Brandt s riječaninom Danijelom Plišićem u jakoj kvalifikacijskoj skupini zauzeli su drugo mjesto te ostvarili plasman u A finale.
Prva je bila reprezentativna posada Turske, a treća kombinacija Sta/Villach. Stazu od 2000 metara Mato i Danijel  izveslali su u vremenu 6:57,54.
U finalnoj utrci sve do posljednjih 500 metara bili su u igri za medalju. Rezultat iz kvalifikacija dao nam je za pravo očekivati plasman među prve tri posade. Vjerojatno je iscrpljujuća kvalifikacijska utrka ostavila traga ili veslački rečeno trka nije sjela, te u cilj stižu peti.  No ne smijemo biti nezadovoljni postignutim, tim više što ova posada ima prostora za napredak.
Poredak, Turska, kombinacija Sta/Vil, M.Kaštela; kombinacija Lia/Alb; kombinacija J.Rijaka/Vukovar (07:14,53) ; kombinacija Trešnjevka/Zagreb. 

U nedjelju osvojili smo srebro i broncu.
Kata je u svojoj skupini u kategoriji 1xkW još jednom pokazala svoju kvalitetu i opravdala epitet mlade nade našeg kluba. Od starta je zasjela na drugo mjesto koje je znala sačuvati do cilja. Prva je bila veslačica Pulina Nikita Piles (4:32,22), druga naša Katarina Bataković (4:33,64) a treća veslačica Jaruna Tamara Razvalić (4:37,89).
Drugim mjestom u kvalifikacijama Matin  4-SMA ostvario je plasman u A finale. Tijekom utrke izmjenjivali su se na drugom i trećem mjestu s posadama “Lia” i reprezenatcijom Srbije. U zadnjih 500 m kombinacija Lia  (6:16,53) biva brža stiže druga. Matina posada osvaja treće mjesto (6:17,27) dok se repka Srbije morala zadovoljiti četvrtim mjestom (6:19,24). Prva je bila posada Fenerbahče-a (6:15;55).
Matin četverac je kombinacija klubova J.Rijeka, Vukovara i M. Kaštela. U brončanom četvercu veslali su Danijel Plišić, Mato Brandt, Toni Čavka i Bernard Samardžić.
Čestitamo veslačicama i veslačima kao i njihovim trenerima na postignutim rezultatima. Čestitka i našem sucu na uspješnom suđenju.