4. REGATA VKMF

23.travnja 2016.

Tri skifa, tri medalje rezultat je naših veslačica i veslača sa 4 regate veslačkog kupa Miljenka Finderlea u Zagrebu. Ponovno su boje našeg kluba branile sestra Katarina i Marijana Bataković te naš reprezentativac Mato Brandt. 

Prvu broncu osvojila je Katarina Bataković u disciplini 1xKŽ. Prva na cilj stigla je veslačica Trešnjevke iz Zagreba, druga Medulina iz Medulina a treća naša Kata s vremenom 4.31.28 na dionici od 1000 metara.
I starija sestra Bataković, Marijana zasluženo se okitila brončanom medaljom. U disciplini 1xJŽA dionicu od 2000 metara izveslala je u vremenu 9.06.15. Prva je stigla veslačica Mladosti iz Zagreba a druga veslačica Medulina iz Medulina.
U disciplini 1xSMA  očekivano je pobijedio olimpijac Damir Martin iz Trešnjevke , naš Mato Brant stigao je treći, dok je drugo mjesto zauzeo Danijel Plišića veslač Jadrana iz Rijeke. Mato je prugu od 2000 metara izveslao u vremenu 7.31.97  zaostavši za izravnim konkurentom i ujedno partnerom u disciplini 2-SMB, Plišićem 4 sekunde i 68 desetinki (veslački cca dužinu i pol).
Napomenimo još kako su veslači nastupali pod stručnim vodstvom trenera Damira Barišića i sudjelovanje članova uprave Bože Dinješa i Berislava Vrančića u sudačkoj službi.
Još jednom ugodno ste nas obradovili. Bravo !

GŠ.