13.regata sv. Filipa i Jakova i 5.regata Hrvatskog veslačkog kupa Miljenka Finderlea 2016

U subotu, 07.svibnja 2016 godine uspješno je održana 13 regata sv.Filipa i Jakova i 5 kup regata. Poslije ceremonije otvaranja, kojom tradicijom se HVKV može pohvaliti kako osim u tjelesnom tako i u duhovnom smislu doprinosi odgoju mladeži, započela je regata. Na regati sudjelovao je 225 veslača iz Osijeka, Zagreba, Pule, Rovinja i Vukovara. Naš klub nastupio je sa svim veslačicama i veslačima u svim dobnim skupinama u trinaest posada od kadeta do seniora te osvojio pet medalja. Svi su zdušno branili klupske boje ali ipak moramo izdvojiti našeg reprezentativca, zlatnog Matu Brandta i srebrne sestre Bataković, Katarinu i Marijanu (svi u samcima).

Medaljama, brončanog sjaja okitili su se i kadetkinje Tena Ostojić, Maja Jovanovac, Lara Jušković, Agata Vrančić, Antonija Kukuruz te kadeti Gabrijel Karaula, Bruno Gašparić, Matej Maljak, Bruno Krizmanić i Domagoj Drobac, svi u disciplini 4xGIG KM,  a u disciplini 4xKM  Filip Raguž, Matej Vukić, Ivan Drobac i Bruno Sekulić. Na regati se veslala  i Memorijalna utrka u čast poginulih Hrvatskih branitelja našeg kluba koji su u najvećoj broju veslali u disciplini 4-JMA. Ove godine pobjednik Memorijalne utrke i osvajač posebnog pehara je posada zagrebačke Mladosti.

Regatu uspješno su organizirali HVKV i VSZ.  Vrijeme kao i vodostaj Dunava bili su gotovo idealni za veslanje. Nije bilo prevrtanja, sudara, “vodenica”, trke su bile izjednačene i doslovno se posljednjim zaveslajima odlučivalo o pobjedniku i poretku, za što osim veslača zaslužna i sudačka služba. 

Navodimo rezultate naših posada a kompletne rezultate regate možete vidjeti na stranicama VSZ-a.

2xJMB – Matko Gašparić, Ivan Kolar –  5 mjesto u kvalifikacijama;
4xGIG KM – Gabrijel Karaula, Bruno Gašparić, Matej Maljak, Bruno Krizmanić i Domagoj Drobac,- 3 mjesto;
2xKM – Domagoj Drobac, Matej Zera – 7 mjesto;
4xKM – Filip Raguž, Matej Vukić, Ivan Drobac, Bruno Sekulić – 3 mjesto;
4xKM – Dorian Begov, Nikola Minić, Filip Vukić, Lovro Benaković – 4 mjesto;
1xKŽ- Katarina Bataković – 2 mjesto;
4xGIG KŽ- Tena Ostojić, Marta Jovanovac, Laura Jušković, Agata Vrančić, Antonija Kukuruz – 3 mjesto;
1xJMB – Danijel Jakovac – 6 mjesto;
1xJMA – Domagoj Džalto – 8 mjesto;
2xJMA – Stjepan Miličić, Luka Benaković – 7 mjesto;
1xJŽA – Marijana Bataković – 2 mjesto;
1xSMA – Mato Brandt – 1 mjesto;
2xSMA Branimir Marinović, Marko Kunac – 5 mjesto;

Rezime rezultata naših posada je: jedno prvo, dva druga, tri treća, jedno četvrto, jedno šesto, dva sedma, jedno osmo i jedno peto mjesto u kvalifikacijama.
GŠ.