Jumbo 2016

06.06.2016

Na Jarunu 04/05. lipnja 2016 održana je tradicionalna “Jumbo” međunarodna veslačka regata za sve dobne skupine. Nastupili su veslačice i veslači Italije, Austrije, Slovenije, Srbije, Bugarske i Hrvatske. Naše veslačice i veslači nastupili su u 12 posada. Mnogi od njih prvi put su nastupili na međunarodnoj smotri. Bilo je to za većinu stjecanje iskustva i svojevrsna nagrada za dosadašnji naporni rad.

Prvog dana u prednatjecanju kadeti Filip Vukić, Matej Vukić, Ivan Drobac i Bruno Sekulić u disciplinama  4xKMA stigli su šesti. U finalnoj utrci 4xKŽA šesto mjesto zauzeli su Marta Jovanovac, Laura Jušković, Agata Vrančić i Katarina Bataković. Istoga dana poslije kvalifikacija u kojima je zauzela prvo mjesto Marijana Bataković u finalnoj utrci 1xJŽA stigla je  šesta.

Drugog dana nastupili smo u osam disciplina sa devet posada. U finale plasirali su se Katarina Bataković u samcu za kadetkinje, te izravni nastup  Agata Vrančić i Laura Jušković u dvojcu na pariće za kadetkinje, Tena Ostojić i Marta Jovanovac u dvojcu na pariće za kadetkinje B, Marijana Bataković u kombinaciji s veslačicom Medulina u dvojcu na pariće  za juniorke A  te veteran Krešimir Djalto u samcu.
Prednatjecanjem morali su se zadovoljiti: petim mjestom Danijel Jakovac i Ivan Kolar u 2xJMB te Matko Gašparić u 1xJMB, šestim mjestom Matej Vukić i Bruno Sekulić a sedmim mjestom Filip Vukić i Ivan Drobac, svi u 2xKMA. 
U finalu zauzeli smo jedno prvo, dva druga, jedno četvrto,peto i šesto mjesto.
Prvo mjesto osvojile su Tena Ostojić i Marta Jovanovac, ali zbog vremenskih neprilika utrka je poništena a veslačicama dodijeljene brončane medalje. Drugo mjesto osvojili su u samcima Katarina Bataković 1xKŽA i Krešimir Djalto u 1xVM. Četvrti je bila kombinacija MED/VUK u disciplini 2xJŽA u kojoj je veslala Marijana Bataković,  a peta je posada 2xKŽA u sastavu Agata Vrančić i Laura Jušković.

Vrijeme oba dana bilo je gotovo idealno za veslanje izuzev posljednjih utrka drugog dana kada je zapuhao jak bočni kontra vjetar.
Čestitke svim veslačicama i veslačicama na iskazanoj borbenosti kao i njihovim trenerima Damiru Barišiću i Krešimiru Djalti. Na regati su u pratnji bili i članovi upravnog odbora Mirko Benaković i Gordan Šestan.

GŠ.