II REGATA NERETVA OPEN

16.07.2016.

I ove godine nastupili smo na regati osmeraca u Metkovići. U odnosu na prošlu godinu trka je bila nešto kraća, umjesto 6,5 km, veslao se 5 km.  Startalo se od Kule Norinske,  uzvodno Neretvom. Vrijeme je bilo u odnosu na prošlu godinu gotovo idealno, jedino je puhao blagi kontra vjetar ali samo u zadnjih 200 metara. Posade su s obzirom na prijave podjeljene u grupe. Unutar grupe ekipe su startale pojedinačno u razmacima od jedne minute. U većini slučajeva sporije prve a najbrže zadnje, tako da su u cilj stizali u grupi. Naš osmerac startao je posljednji u grupi “Gradova” ali je stigao prvi.
Ukupno (uključujući osmerce u svim kategorijama) ostvarili smo drugo vrijeme.
U pobjedničkom osmercu u kategoriji “Gradova” za Vukovar veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Mihael Kolar, Marko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt, Luka Kolar i kormilar Domagoj Džalto.

Osim kvalitetnog veslanja naša ekipa osmerca (kao i prošle godine) iskazala se ozbiljnošću i zrelošću kako na regati tako i na putu (Luka Kolar vozio je svoj auto). Sve su to budući akademski građani naše zajednice od kojih se očekuje u skoroj budućnosti preuzimanje upravljanja klubom.
Osim veslača i ovaj put u pratnji su bili trener Damir Barišić koji je osim trenerskog posla prevozio veslače i čamac te član uprave Gordan Šestan.
Zahvaljujemo domaćinima koji su nas kao i prošle godine srdačno primili, počastili i ugostili.
Rezultate možete vidjeti ovdje, video zapis ovdje a fotografije u galeriji.

GŠ.