Posada grada Vukovara sveukupni pobjednik 13. Vukovarskog veslačkog maratona 2016.
Po lijepom sunčanom vremenu, bez vjetra i valova brodova, pri nižem vodostaju te u sportskom i prijateljskom ozračju protekao je i ovaj maraton. Svojom nazočnošću počastio nas je naš srebrni olimpijac zlatnog sjaja Damir Martin Damšo. Mnogi su iskoristili priliku fotografirati se s njim.
Po već tradicionalnom otvaranju uslijedio je pojedinačni start posada na kronometar. Prva je startala legendarna veteranska posada Trešnjevke a posljednja posada grada Vukovara. Poslije nepunih sat i pol počele su pristizati posade. Prva je stigla posada grada Vukovara, odmah za njom s zaostatkom od nepune minute kombinirana posada veterana D – i to klubova Croatie, Mladosti i Nove. Treća je kombinirana veteranska C posada klubova Mladosti, Mornara i Vukovara. Četvrta je posada grada Metkovića, peta posada Neptuna iz Dubrovnika a šesta najstarija veteranska E posada naših dragih prijatelja iz veslačkog kluba Trešnjevke. 
Pobjednička posada grada Vukovara stazu od 26 km izveslala je u vremenu 1:26:52. 
Za grad Vukovar veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Stjepan Miličić, Marko Kunac, Harald Brandt, Mihael Kolar, Luka Benaković, korm. Domagoj Džalto.