13. Vukovarski veslački maraton 2016.

24.09.2016.

POSADA GRADA VUKOVARA POBJEDNIK 13. VUKOVARSKOG VESLAČKOG MARATONA 2016 GOD.
Po lijepom sunčanom vremenu, bez vjetra i valova brodova, pri nižem vodostaju te u sportskom i prijateljskom ozračju protekao je i ovaj maraton. Svojom nazočnošću počastio nas je naš srebrni olimpijac zlatnog sjaja Damir Martin Damšo. Mnogi su iskoristili priliku fotografirati se s njim. 
Po već tradicionalnom otvaranju uslijedio je pojedinačni start posada na kronometar.

Prva je startala legendarna veteranska posada Trešnjevke a posljednja posada grada Vukovara. Poslije nepunih sat i pol počele su pristizati posade. Prva je stigla posada grada Vukovara, odmah za njom s zaostatkom od nepune minute kombinirana posada veterana D – i to klubova Croatie, Mladosti i Nove. Treća je kombinirana veteranska C posada klubova Mladosti, Mornara i Vukovara. Četvrta je posada grada Metkovića, peta posada Neptuna iz Dubrovnika a šesta najstarija veteranska E posada naših dragih prijatelja iz veslačkog kluba Trešnjevke. 
Pobjednička posada grada Vukovara stazu od 26 km izveslala je u vremenu 1:26:52. 
Za grad Vukovar veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Stjepan Miličić, Marko Kunac, Harald Brandt, Mihael Kolar, Luka Benaković, korm. Domagoj Džalto.
Nakon oporavka od naporne utrke svi natjecateljima dodijeljene su medalje jer svi kojim izveslaju maraton su svojevrsni pobjednici a najbržoj  posadi grada Vukovara predsjednik kluba uručio je pehar. Uslijedilo je već tradicionalno druženje uz prigodnu zakusku.
Zahvaljujemo veslačkom klubu Neptun iz Dubrovnika na prigodnom poklonu koji su uručili predsjedniku kluba Siniši Šijanoviću.
Ovdje možete vidjeti “Startnu listu”, “Zbirne rezultate”, “Obradu podataka”, “Gradovi”, “Veterani”.
U galeriji fotografija možete vidjeti više od 100 fotki s maratona.

GŠ.