PRVENSTVO RH – MATO VICEPRVAK

09.10.2016.

U petak 30.rujna 2016. na najvažniju regatu u državi, u pratnji  trenera otpratili smo trinaest skul veslačica i veslača u svim dobnim skupinama.
Istog dana uslijedile su pred natjecanja.
Danijel Jakovac u disciplini 1xJMB šestim mjestom završio je svoje natjecanje, dok je Mato Brant drugim mjestom u 1xSM najavio i dobar plasman u A finalu.
U subotu Matilda Sabljak u disciplini 1xLJŽ stigla je peta. Zatim nas je Mato više nego ugodno iznenadio svojim visokim plasmanom u A finalu. U elitnoj disciplini 1xSM drugim mjestom Mato Brant  “ubacio” se u veslačku olimpijsku elitu i to između zlatnog iz Brazila Martina Sinkovića i srebrnog iz Londona Davida Šaina. Ovim velikim uspjehom “naplatio” je svoj veliki trud, rad i upornost. Bravo Mato !

U nedjelju u disciplini 2xKŽA Marta Jovanovac i Tea Ostojić donijele su drugu i to brončanu medalju našem klubu. Prethodno su u  pred natjecanja stigle druge. Poslije prvog mjesta u pred natjecanju Katarina Bataković u A finalu stigla je četvrta. Bruno Krizmanić petim mjestom u pred natjecanji u samcu za kadete B plasirao se u B finale u kojem je stigao drugi, ukupno osmi.
Marijana Bataković u 1xJŽA stigla je četvrta dok je Lovro Benaković u 1KMA nakon četvrtog mjesta u kvalifikacijama u repesažu stigao treći. Filip Vukić, Ivan Drobac, Matej Vukić i Bruno Sekulić zauzeli su šesto mjesto i u kvalifikacijama i repesažu i to u disciplini 4KMA.
Napomenio kako su naše veslačice i veslači nastupali pod stručnim vodstvom trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte.
Čestitke na postignutim rezultatima.

GŠ.