U ŽUPANIJI MATO NAJSPORTAŠ 2016. GODINE

 14.02.2017.

U organizaciji Županijskog saveza sportova i Vinkovačke televizije u otočkom Domu kulture održana je svečana dodjela priznanja najboljim sportašicama i sportašima te sportskim kolektivima županije u 2016. godini. Izbor najboljih proveden je u sedam kategorija.
U ime domaćina nazočne je prije izbora pozdravio gradonačelnik Otoka Josip Šarić i pomoćnik glavnog tajnika za lokalni sport pri HOO-u Siniša Krajač.
Najboljom sportašicom Županije za 2016. godinu proglašena je Vanessa Šegec iz Taekwondo klub Sajnami Vinkovci. Pehar i nagradu od pet tisuća kuna  uručio joj je gradonačelnik Otoka Josip Šarić.
Za najboljeg sportaša proglašen je naš Mato Brandt, reprezentativac, osvajač niza medalja na domaćoj i međunarodnoj veslačkoj sceni, vice prvak Republike Hrvatske u samcu za seniore A ,najtežoj veslačkoj disciplini i to u olimpijskoj konkurenciji. Bila je to kruna njegovog napornog rada u protekloj godini.
Pehar i nagradu od pet tisuća kuna Mati je uručio Željko Cirba, zamjenik Vukovarsko-srijemskog župana. 
Na kraju svečanosti dožupan Željko Cirba  čestitao je svim dobitnicima nagrada i ostalim sportašima istaknuvši da će Vukovarsko-srijemska županija i dalje sa svojim skromnim financijskim sredstvima pomagati u razvoju sporta.
Napomenimo kako uz našega Matu svečanosti su nazočili trener Damir Barišić i tajnik kluba Božo Dinješ.

GŠ.