CROATIA INDOOR 2017.

05.03.2017.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske na ergometrima na regatnoj dionici od 2000 metara održano je u Rijeci. Broj prijava iznenadio je i organizatora te je natjecanje iz riječke dvorane 3. maj prebacio u dvoranu na Zametu. Prijavljeno je 450 veslačica i veslača u juniorskim i seniorskim vrstama iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Mađarske, Francuske i Hrvatske.
Na natjecanju nisu srušeni dosadašnji rekordi. U elitnoj seniorskoj A skupini poredak je bio kao i u proteklim godinama. Prvi mlađi Sinković, drugi Damšo a treći lega Šain. Naš klub predstavljali su Mato i sestre Bataković. U međunarodnoj seniorskoj B skupini, Mato Brant zauzeo je deveto mjesto izveslavši 2000 metara u vremenu 06:18.8. Napomenimo kako su prvih osam plasiranih teži od Mate što ima utjecaja na ergometru ali i u čamcu. U skupini juniorki B, Katarina Bataković s vremenom 08.09.2 zauzela je osamnaesto mjesto dok je starija sestra Marijana s vremenom 07:35.2 u skupini seniorki A zauzela četvrto mjesto.
Ovo natjecanje poslužilo je svima kako bi vidjeli “gdje su” u odnosu na konkurenciju u trenutnoj tjelesnoj spremi ali prave vrijednosti tek treba pokazati na slijedećim natjecanjima u čamcu.
Čestitke na postignutim rezultatima.
Potpune rezultate možete vidjeti na stranici http://vkjadran.hr/

GŠ.