CROATIA OPEN

08/09.04.2017.

Na jarunskoj stazi nastupilo je više od 700 posada iz 12 država (Hrvatske, Slovenije, Srbije, Slovačke, Austrije, Bugarske, Estonije, Italije, Izraela, Njemačke, mađarske i Turske. Od toga šest država došlo je sa svojim nacionalnim posadama. Prva je to međunarodna provjera pred nadolazeću sezonu.
Naš Mato Brandt oba dana veslao je u samcu. Prvi dan u svojoj kategoriji B seniora a drugi dan u starijoj A.

U subotu dvadeset i sedam (27) samaca podijeljeno je u sedam (7) skupina u kojima samo prvoplasirani ulaze u A finale. Nažalost ždrijeb mu nije bio naklonjen. Unatoč tome trku je odveslao odlično. Po kontra vjetru stigao je drugi s vremenom 7.41., ukupno treće vrijeme svih skupina te se plasirao u B finale. Prvo plasirani bio je reprezentativac Slovačke Nik Krebs s vremenom 7.34.  koji će ujedno biti pobjednik i A finala. Mato je u B finalu, sada s mit vjetrom stigao prvi s vremenom 7.09.93,  s kojim bi u A finalu osvojio medalju.
U nedjelju Mato je veslao samac za A seniore. Nastupilo je dvadeset i jedan (21) samac u 4 skupine. Po izveslanim vremenima bile su dvije izrazito jake skupine i dvije osjetno slabije. Mati je opet dopala jača skupina. I ovaj put stigao je drugi s vremenom 7.17.13 (ukupno šesto vrijeme) te se plasirao u B finale. Prvi je stigao poznati Slovenski reprezentativac Rajko Hrvat koji će kasnije biti drugi u A finalu. Mato je odlično izveslao i B finale stigavši treći s vremenom 7.18.
Ovim odličnim rezultatima Mato Brant ponovno se nametnuo izborniku.
Čestitke Mati i treneru D.Barišiću na ostvarenim rezultatima.
Nažalost ne možemo se oteti dojmu i ne spomenuti kako se u sjeni regate odvijala nezdrava događanja pojedinih veslačkih radnika oko našeg olimpijca Damira Martina. Nadamo se kako će svi odgovorni zatomiti svoj ego te iznaći kvalitetna rješenja kako bi se naš veslački dragulj mogao u miru pripremati za nadolazeće veslačke izazove. Damšo je to više nego zaslužio.

GŠ.