27. Prvenstvo Republike Hrvatske

30.04.2017.

Na 27. Prvenstvu Republike Hrvatske koje se održalo 30.travnja 2017. godine na jezeru Jarun naši veslači(ce) nastupali su u dvije seniorske i dvije veteranske posade te zauzeli jedno prvo, dva druga i jedno šesto mjesto. U samcu za seniore A naš proslavljeni veslač Mato Brand osvojio je srebrnu medalju. Prvi je bio kao i u prošloj regati “lakić” Luka Radonić, drugi naš Mato a treći veslač Korane Josip Grugurić. Mato je stazu od 2000 metara izveslao u vremenu 07:13,1. Napomenimo kako je na osnovu dosadašnjih rezultata primio pozivnicu izbornika te će u dvojcu na pariće sa Lukom Baričevićem iz zagrebačke Mladosti nastupati na regati Svjetskog kupa u Beogradu 05.-07.svibnja 2017. godine. Bit će to prvi put u povijesti kluba kako jedan naš veslač nastupa na toj prestižnoj regati.

Marijana Bataković u samcu za seniore stigla je šesta. Unatoč svim nastojanjima za boljim rezultatom konkurencija je za nju bila prejaka. Veterani  Mirko Benaković i Krešimir Džalto u dvojcu bez za veterane C stigli su drugi a u kombiniranoj posadi s mladostašima u četvercu bez za veterane E prvi.
Napomenimo kako su natjecatelji imali gotovo idealno vrijeme, sunčano, bez padalina, ujutro bez vjetra da bi kasnije zapuhao mit vjetar.
Seniori(ke) nastupali su pod stručnim vodstvom trenera D. Barišića a veterani, trenera-veslača K.Džalte.
Na regati su sudili i naši suci Tomislav Baumgertner, Berislav Vrančić i Siniša Šijanović.

GŠ.