Održana je 14. regata Sv.Filipa i Jakova

U subotu 06. svibnja 2017. godine održana je 14. Regatu Sv. Filipa i Jakova ujedno 4. Regata veslačkog kupa Miljenka Finderlea.

Regata je održana u sklopu obilježavanja Dana Grada Vukovara. S obzirom na prethodne dane vrijeme je išlo na ruku veslačicama i veslačima. Utrke su se odvijala po sunčanom vremenu te umjerenom sjeverozapadnom (mit) vjetru koji je pred kraj utrka potpuno utihnuo. Jedino su trke ometali do sada neviđen broj brodova. No unatoč poteškoćama regata je uz dobru organizaciju protekla u redu i sportskom ozračju. Natjecatelji su imali veliku podršku publike koje je bilo u zavidnom broju a što je zasigurno pridonijelo i održavanje svečane Sinjske alke u našem gradu.

Na regati sudjelovali su 10 klubova članica kupa te gosti iz veslačkog kluba Palić iz Subotice. U 28 utrka natjecalo se 256 veslačica i veslača, od toga 32 veslačice i veslači  HVKV-a u 12 utrka. Naše veslačice i veslači polučili su slijedeće rezultate: dva prva mjesta, dva druga, tri treća i četvrta mjesta te dva peta mjesta. Pobjednik Memorijalne utrke 4-JMA (u povijesti su veslali većina naših članova poginulih u Domovinskom ratu) je ekipa Croatie iz Zagreba, druga je bila posada Mladosti a treća HVKV-a. Ukupni pobjednik je veslački klub Trešnjevka iz Zagreba sa osvojenih 84 boda dok je naš klub zauzeo šesto mjesto sa osvojenih 30 bodova.

Rezultati posada HVKV-a:
3 mjesto disciplina 4xKM:  F.Raguž, I.Drobac, B.Sekulić, M.Vukić
4.mjesto disciplina 1xKŽ A.Kukuruz;
2.mjesto disciplina GIG4+KM/KŽ; D.Drobac, L.Grahić, M.Maljak, B.Krizmanić;
4.mjesto disciplina 2xKŽ ; A.Žigić, M.Kukuruz;
1.mjesto disciplina 2xKŽ; M.Jovanovac, T.Ostojić;
4.mjesto disciplina 1xJMB; D.Jakovac;
5.mjesto disciplina 2xJMB; M.Gašparić, I.Kolar;
3.mjesto disciplina 4-JMB; L.Benaković, M.Širić, M.Šlaufhauzer, F.Vukić;
5.mjesto disciplina 2xJŽB; A.Vrančić, K.Bataković
1.mjesto disciplina GIG4+KM/KŽ;  B.Ivanković, G.Karaula, T.Žaja, R.Jurić;
3.mjesto disciplina 4-JMA M.Šlaufhauzer, M.Gašparić, I.Kolar, D.Jakovac;
2.mjesto disciplina 1xSŽ; M.Bataković.

Čestitamo svim natjecateljima na spotrskom natjecanju i postignutim rezultatima.
Sve rezultate možete vidjeti na stranici VSZ-a.

GŠ.