JUMBO 2017.

03./04.06. 2017.

HVKV na međunarodnu veslačku regatu “Jumbo” uputio se sa šesnaest posada svih dobnih skupina a u Vukovar vratio sa 10 osvojenih odličja. 
U subotu nastupali smo u sedam disciplina te osvojili dva prva, tri druga jedno treće i dva četvrta mjesta.
I ovaj put svojim rezultatom istaknuo se Mato Brandt. U samcu za seniore A u finale probio se prvim mjestom u kvalifikacijama. Finalnu utrku izvrsno je izveslao. Od starta zasjeo je na prvo mjesto, kontrolirao utrku sve do finiša kada ga je iskusni slavonski olimpijac David Šain prešao za svega 75 stotinki sekunde.

Zlatnu medalju osvojili su veterani Mirko Benaković i Krešimir Djalto u kombiniranom osmercu s veslačima zagrebačke Mladosti.
Bruno Krizmanić u samcu za kadete B okitio se srebrom kao i Antonija Kukuruz koja je veslala u samcu za kadetkinje B.
U kombiniranoj posadi četverca bez veterani  Benaković i Djalto doveslali su do bronce. 
Četvrto mjesto u samcu za seniorke A zauzela je Marijana Bataković kao i posada četverca na pariće za kadetkinje A u sastavu Tena Ostojić, Anamarija Žigić, Maja Kukuruz i Marta Jovanovac.
Drugog dana  nastupili smo u devet posada te osvojili dva prva, jedno drugo,jedno treće, jedno četvrto te dva peta mjesta.
Zlatom su se okitili kadeti B u dvojcu na pariće Matej Maljak i Bruno Krizmanić,  te Mato Brandt u kombiniranoj posadi dvojca na pariće za seniore A s veslačem Mladosti Lukom Baričevićem s kojim “lovi” normu za odlazak na svjetsko veslačko prvenstvo.
Veterani Benaković i Djalto u dvojcu bez osvojili su srebro a u samcu za veterane Gordan Šestan okitio se broncom.
Peta mjesta zauzeli su kadetkinje A u disciplini dvojca na pariće Marta Jovanovac i Tena Ostojić. U istoj diciplini peto mjesto u B finalu zauzeli su i Bruno Sekulić i Matej Vukić. 
Poslije drugog mjesta u kvalifikacijama Katarina Bataković u finalu A u samcu za juniorke B stigla je peta.
Ivan Kolar  i Danijel Jakovac “zapeli” su u kvalifikacijama. Peto mjesto nije bilo dostatno za plasman u A finale. U samcu za kadetkinje A,  Maja Kukuruz nije završila utrku. Zbog lopoča koji joj se okomotao oko vesla izgubila je balans i završila u jezeru. No nije Maja bila jedina. Isto se dogodilo mnogim veslačicama i veslačima a zbog zaglavljenih lopoča za kormilo pojedine posade su gubile pravac i bile diskvalificirane.
Vrijeme je bilo sunčano i vrlo vruče. U subotu puhao je slabi mit a u nedjelju slaba kontra. Valova nije bilo.
Opća je konstatacija kako ako se ne uloži u održavanje jezera, tj. uklanjanje lopoča daljnja natjecanja bit će nemoguće održati.
Čestitka na borbenosti i postignutim rezultatima svim našim veslačicama i veslačima kao i njihovim trenerima Damiru Barišiću i Krešimiru Djalti.
Napomenimo kako su na regati sudili naši suci Tomislav Baumgertner, Berislav Vrančić i Dinješ Božo. 

GŠ.