Međunarodna regata Bled 2017

09/11.06.2017.

Mato Brand osigurao vizu za odlazak na svjetsko veslačko prvenstvo.
Ovog vikenda u organizaciji Veslačkog saveza Slovenije održala se 62. međunarodna veslačka regata na Bledu na kojoj je veslalo 490 veslačica i veslača iz 70 različitih klubova i reprezentacija iz 14 država Austrije, Bugarske, Hrvatske, češke, Njemačke, Grčke, Mađarske, Srbije, Slovačke, Švicarske, Turske, Albanije i Slovenije.
Pod stručnim vodstvom trenera Barišića u samacu za juniore B nastupio je Danijel Jakovac a u sastavu reprezentacije Mato Brandt i to prvi dan u samcu a drugi dan u dvojcu na pariće za seniore B s mladostašem Lukom Baričević.

U petak prvim mjestom u kvalifikacijama Mato se izravno plasirao u A finale dok je Danijel Jakovac šestim mjestom zapeo u kvalifikacijama. Sutra dan, u subotu Mato je u A finalu stigao šesti iako po dosadašnjim rezultatima za očekivati je mjesto na pobjedničkom postolju. Prvi je stigao osječanin David Šain, drugi njemac Lukas Reim a treći mladostaš Luka Baričević.
Poslije podne istog dana prvim mjestom u dvojcu na pariće  Mato i Luka plasirali su se u A finale dok je Danijel Jakovac u samcu za juniore B u jakoj međunarodnoj konkurenciji trenutno nije uspio polučiti bolji rezultat od prethodnog dana. 
U nedjelju reprezentativci Mato Brandt i Luka Baričević prvim mjestom osvojili su zlatnu medalju a postignutim vremenom 6.26.96. ispunili B normu i osigurali vizu za odlazak na svjetsko prvenstvo. Ovim rezultatom osigurali su si miran nastavak priprema za nadolazeće svjetsko prvenstvo. Drugi su bili veslači veslačkog kluba Bled a treća posada reprezentacije Bugarske.  
Veliki je to uspjeh za Matu a i za naš klub tim više što postignut rezultat daje nadu za kvalitetan plasman na svjetskoj veslačkoj smotri.

GŠ.